Foto: Mikkel Bækgaard

Ny park i Stengade af beboerne i Blågården

BORGERBESLUTNING. Godt med falafler og gode ideer – det var rammen, da ny park i Stengade blev designet.

BYFORNYELSE: Hvordan vil du gerne bruge det grønne område mellem Stengade og Blågårdens røde bygninger? Hvad skal der være i området, og hvad kan man lave der?

Det var blot nogle af spørgsmålene, da omkring 100 af beboerne fra fsb Blågården en onsdag aften mødte op under Stengades karakteristiske lindetræer. Her var der blandt andet falafler lavet af lokale falafelmagere, sodavand og en masse skilte med tavlelak og spørgsmålstegn, som de fremmødte kunne skrive ideer ned på.

Baggrunden for det hele er, at Områdefornyelsen på Indre Nørrebro har reserveret omkring 3,5 millioner kroner til at give det lille parkområde i Stengade overfor Folkets Park et løft – et område, som ligger på fsb Blågårdens grund. Sidste år nedstemte beboerne i fsb Blågården et arkitektforslag til, hvordan området kan tage sig ud.

Hjælp fra eksperter

For at få så bred en opbakning blandt de andre beboere som muligt til den nye park, har parkudvalget derfor sat gang i et projekt, hvor det er beboerne selv, der sætter rammerne for parken. Det sker gennem en række beboermiddage og arbejdsgruppemøder, hvor interesserede beboere er med til definere oplægget til den kommende park.

For at få det bedste resultat har man allieret sig med en dygtig arkitekt og en lige så dygtig procesrådgiver, som hjælper med at indsamle og bearbejde alle ideerne. Det er dog ikke dem, der skal lave forslaget til den nye park, men i stedet hjælpe beboerne med at få skabt et spændende koncept i fællesskab.

De mange ideer samles sammen og bearbejdes til et forslag, som beboerne skal stemme om på ekstraordinært afdelingsmøde tirsdag 23. april. Bliver forslaget vedtaget, vil parkudvalget ansøge områdefornyelsen om de 3,5 millioner kroner til at realisere den nye park, for at der herefter skal tegnes i detaljer og etableres af fsb Byg.

Udviklingsprocessens første beboermiddag er tirsdag 9. april, klokken 17.00, i Kulturhuset, Kapelvej 44.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Se video: En eftermiddag om transplantationer

Slut med uforståelige bankudtryk: BankNordik indfører volapykknap