Det var en aprilsnar, da vi skrev, at Vanløse får sit første Ungdomshus med plads til graffiti, musik og folkekøkken. Arkivfoto

Nu bliver det vildt: Ungdomshus på Fenger-grund

Vanløse får nu sit eget ungdomshus på 2000 kvadratmeter i tre etager med plads til skæve og kreative unge, der kan spille musik, lave streetart og holde folkekøkken. Ungdomshuset er planlagt til at ligge på den tomme grund, som lige nu er ejet af Flemming Fenger, der står bag flere byggerier og grunde i Vanløse.

Kommunen har dog planer om at købe grunden og vil, hvis handlen går i hus, bygge et nyt ungdomshus.

“Jeg er kisteglad for, at vi har fundet penge til et nyt ungdomshus i Vanløse. Vanløse er et dejligt sted, men der mangler måske lidt ramasjang for de unge, og det kan vi nu tilbyde dem,” siger overborgmester i København, Frank Jensen (S).

Han har lyttet til røsterne omkring den tomme grund, som blandt andet blev sagt i gang af Villads Paris Wolff fra 7. klasse på  Katrinedals Skole, der på Facebookgruppen 2720 havde lavet en meningsmåling om mulighederne om den tomme grund.

LÆS OGSÅ: Villads fra Vanløse: Park på Fengers grund

Selv foreslog Villads Paris Wolff en park med mulighed for skatere og storskærm, men Frank Jensen synes, at de unge også skal have mulighed for at udfolde sig i tørvejr. Det er Villads fra Vanløse glad for:

“Det er megafedt at de voksne lytter til os unge. Det sker sjældent. Men jeg er glad for, at overborgmesteren lytter til de unge og sørger for, at her ikke er så kedeligt i Vanløse. Jeg glæder mig i hvert fald til sammen med mine venner at bruge huset, og jeg tror ikke, at det kommer til at larme så meget, så det generer naboerne. Men de fleste er jo også ældre, så de hører vel ikke så godt,” siger Villads Paris Wolff.

Der skal ligesom ved alle andre byggeplaner naturligvis være en lokalplan og et borgermøde i forbindelse med ungdomhuset, hvor man får lejlighed til at stille spørgsmål.

Hvis ungdomshuset, som ventet, bliver vedtaget, vil den planlagte graffitivæg på rullehockeybanen ved Vanløse Stadion flytte til det nye ungdomshus.

LÆS OGSÅ: Væg til lovlig graffiti på vej i Vanløse

“Det er sikkert de samme unge, der vil bruge graffitivæggen som ungdomshuset, så det giver god mening at samle det hele,” siger Frank Jensen.

Det legendariske ungdomshus på Jagtvej 69 blev ryddet 1. marts 2007, hvilket medførte gadekampe. Siden har der været et mindre ungdomshus på Dortheavej i Nordvest. Det skal fortsat blive.

“Det nye ungdomshus kommer til at ligge lige ved Vanløse Station og Metro, og dermed kan vi tiltrække unge fra hele byen. Det bliver sjovt at være ung i Vanløse,” siger Frank Jensen.

Huset forventes at være klar til indvielse 1. april 2020.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tour de France-start flyttes fra København til Malmø

Opera-aften hjemme hos Hans & Lillian