Uffe Savery bliver rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix.

Safri Duo-medlem bliver ny rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

JOBSKIFTE: Musikchef Uffe Savery forlader symfoniorkestret Copenhagen Phil til fordel for en stilling som rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. En stilling, han tiltræder 1. august 2019. Det oplyser Copenhagen Phil i en pressemeddelelse.

Uffe Savery afløser rektor Bertel Krarup, der går på pension og fratræder stillingen 31. maj 2019. Uffe Sarvey ser frem til at udfylde en ny rolle på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men understreger samtidig, at han kommer til at savne Copenhagen Phil, hvor han har været med til at udvikle en række nye formater.

»Det er indlysende, at en sådan beslutning er præget af både vemod og begejstring. Vemod i forhold til at slippe et ganske særligt samarbejde med det symfoniorkester, jeg elsker – og samtidig begejstring for at kunne bidrage til udviklingen af Konservatoriet med eleverne i centrum og arbejde med en fantastisk stab af medarbejdere. Rejsen med Copenhagen Phil har været og er fantastisk – og jeg videregiver et orkester i storform, der med en bred vifte af aktiviteter, gennem mødet med musikken, beriger det enkelte menneske og styrker fællesskaber i hele landsdelen øst for Storebælt. Copenhagen Phil fortjener al tænkelig opmærksomhed, anerkendelse og opbakning – også politisk og økonomisk«, siger han.

Uffe Savery er selv uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1992 og er bedst kendt for at udgøre den ene halvdel af duoen Safri Duo.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

DEBAT: Et styrket foreningsliv i København

Ny plads i København Zoo skal redde Frederiksberg fra oversvømmelse