ARKIVFOTO: JAN JEPPESEN

Byråd stemmer for hjemsendelsespolitik

DRAGØR: Som fortalt i en artikel i sidste uge, vedtog S, V, O og K i Dragørs Social- og Sundhedsudvalg 11. marts, at kommunens forvaltning skal udarbejde et forslag til en hjemsendelsespolitik for flygtninge. I torsdags blev arbejdet med en ny politik vedtaget af samme flertal i byrådet.

Læs også: Flertal i Dragør for hjemsendelsespolitik for flygtninge

Hjemsendelsespolitikken er inspireret af Greve Kommunes kombinerede integrations- og hjemsendelsespolitik, der blev indført i oktober 2018.

Liste T stemte som eneste parti i Dragør imod, og Annette Nyvang fra T gjorde opmærksom på, at der var meget lidt inspiration at hente hos Greve om hjemsendelse, da det meste af vestegnskommunens politik handler om integration.

Om hjemsendelse står der alene, at der for hver flygtning og migrant skal udarbejdes en personlig hjemsendelsesstrategi, som minimum hvert halve år skal gennemgås med den enkelte. Samt at beskæftigelsestiltag skal have sigte på, at kompetencer og erfaringer kan bruges i hjemlandet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Togene kører så småt igen: Men lange udsigter til normal drift

Kulturstationen Vanløse klar med comedy og undergrund