Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Københavns overborgmester Frank Jensen og erhvervsminister Rasmus Jarlov ved præsentationen af Tour de France på Københavns Rådhus i februar. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Like 👍

Tour de France-start flyttes fra København til Malmø

TOUR-START: Tour de France-starten i 2021, der var planlagt til at foregå i København, er flyttet til Malmø. Det er Tour de France-ledelsen, der ønsker at benytte Øresundsbroen som blikfang for rytternes ankomst til København. Overborgmester Frank Jensen (S) ærgrer sig, men er glad for, at København kan dele udgifterne med den sydsvenske by. 

KØBENHAVN: »Det er naturligvis ikke optimalt, men på den anden side giver det god mening at lade rytterne passere Øresundsbroen og køre direkte til København for at afvikle enkeltstartens sidste kilometer,« siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S) om Tour de France-ledelsens ønske om at flytte starten på verdens største etapeløb i 2021 fra København til Malmø.

Tour de France-ledelsens direktør Christian Prudhomme er blevet helt vild med Øresundsbroen og øjner muligheden for nogle fantastiske tv-billeder, når rytterne skal forcere broen for at køre mod København.

»Jeg har forhandlet med min svenske kollega, Malmøs borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh, og vi er enige om at dele udgifterne. Det er en fair løsning. Og vi får stadigvæk Tour de France-feltet til at afvikle første etape i København – dog med start på den anden side af Sundet. Og en sidegevinst er, at vi efter den megen debat om luftforureningen i København nu kan spare noget CO2-udledning fra de mange servicebiler og hele Tour de France-karavanen,« forklarer Frank Jensen.

»Jeg er ekstraordinært imponeret af antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere, og der har været en imponerende passion. Det er byen København, der har været kandidat, men det er hele Danmark, der står bag. Og nu bliver det endnu mere storslået med ankomst til København via Øresundsbroen,« siger Christian Prudhomme til det franske nyhedsbureau 1/RANSLIRPA.

Løbsdirektøren har været i kontakt med statsminister Lars Løkke Rasmussen for at få clearet aftalen om at koble Malmø på Københavnerbegivenheden i 2021.

Her vil rytterne køre forbi de store monumenter, som København er kendt for. Det vil være en hurtig tur forbi smukke monumenter, også de royale, så det kommer forbi kongefamilien, der har en forbindelse med Frankrig via Montpezat-familien.

»Det har været med i vores overvejelser,« siger Prudhomme til 1/RANSLIRPA.

Anden etape skal gå fra Roskilde Domkirke over Storebæltsbroen til Odense, mens tredje etape i det danske Tour-bud går i det jyske fra Vejle til Sønderborg.

Nu skal der også forbindes til Malmø, når Tour de France indledes i 2021. Foto: Erhvervsministeriet/Screendump.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kræftens Bekæmpelse på Nørrebro i nød

Nu bliver det vildt: Ungdomshus på Fenger-grund