ARKIVFOTO: MICHAEL PALDAN

Asfaltering af Amagerbrogade starter midt i april og varer to uger

SUNDBY: Temperaturen stiger, og det betyder, at Teknik- og Miljøforvaltningen, efter flere måneders vinterhi, begynder at udføre årets asfaltarbejder, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Og det ligger fast, at forvaltningen starter på Amagerbrogade, hvor der er stort behov for at få færdiggjort vejbanerne og de nye cykelstier, som har fremstået bulede og ujævne, siden den nyrenoverede gade blev indviet i november.

Arbejdet skal foregå 15.-29. april, og der skal både udlægges asfaltslidlag på cykelsti og kørebane på strækningen fra Holmbladsgade og Øresundsvej, og så skal kørebanen herudover have en støjreducerende belægning.

»Der er mange, som har klaget over cykelstiernes tilstand på Amagerbrogade, hvilket er fuldt forståeligt. Derfor åbner vi også årets asfaltsæson på Amagerbrogade. Det kommer til at give nogle gener i de uger, hvor vi arbejder, men hvis ellers vejret arter sig, vil vi være hurtigt færdige denne gang. Vi har endvidere planlagt arbejdet til at foregå henover påskedagene, hvor vi ved, at trafikmængden aftager, så arbejdet generer færrest muligt,« udtaler centerchef Henriette Hall-Andersen.

Igen ensretning

Asfaltarbejdet kommer både til at påvirke cyklister, bilister og buspassagerer i de to uger, hvor det står på.

For bilisternes vedkommende må man indstille sig på, at Amagerbrogade bliver ensrettet for biltrafik i retning mod Christianshavn, ligesom det var tilfældet sidste sommer og efterår.

Ensretningen betyder, at busserne 5A og 350S bliver omlagt til den samme alternative rute, som busserne også kørte sidste år, mens anlægsarbejdet var i gang. Buspassagerer kan se de omlagte ruter på Movias hjemmeside.

Desuden bliver Amagerbrogades sidegader spærret af, så bilister ikke kører direkte ud i arbejdsområdet. På cykelstierne bliver arbejdet delt op i mindre etaper, og så bliver cyklisterne henvist til fortovet ved de etaper, som der arbejdes på.

»Vi tager cykelstierne etapevis for at undgå, at cyklisterne opholder sig mere end højst nødvendigt på fortovet. Både de handlede og beboerne i gaden kan opleve det som utrygt, når der er cykler på fortovet lige uden for deres butik eller bolig, så vi vil gerne begrænse det mest muligt. Men vi er selvfølgelig nødt til at spærre cykelstierne af etapevis for at få asfalten lagt på,« siger Henriette Hall-Andersen.

Hovedparten af arbejdet vil foregå i dagtimerne, men noget arbejde udføres om natten, og beboerne varsles forinden.

Hold dig orienteret om, hvordan asfaltarbejdet påvirker trafikken via Trafikkenhovedstadens app og twitterprofil samt trafikmeldingerne på P4 København. /haj

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

24 boliger til udsatte på vej

»Hvis min hund kunne vælge, hvor vi skulle gå tur, ville han helt sikkert vælge Nørrebrogade«