Der har været en del byggeaktivitet på Scherfigsvej de senere år, og nu kommer der endnu mere. Arkivfoto.

Sur 😠 Ked 😭 Elsker 😍 Like 👍

24 boliger til udsatte på vej

NYT BYGGERI: Københavns Kommune mangler boliger til udsatte borgere, og ved den såkaldte overførselssag, hvor budgetpartierne forhandler om de overskydende midler fra sidste års budget, blev der fundet penge til at opføre 24 nye skæve boliger. De skal ligge på Scherfigsvej 2 og Strødamvej 10.

Skæve boliger er små boliger til socialt udsatte borgere, der har været hjemløse. Her har de mere frie rammer end i almindelige boliger, og der er tilknyttet en social vicevært til hver bebyggelse, som hjælper beboerne i dagligdagen. Der ligger i dag skæve boliger på Amager, i Valby, Brønshøj og Sydhavnen.

De 12 skæve boliger på henholdsvis Scherfigsvej 2 og Strødamvej 10 forventes at stå klar i 2021. Socialborgmester Mia Nyegaard (R) glæder sig over, at det er lykkedes at finde midler til de 24 nye skæve boliger.

»Vi har en stor udfordring med at hjælpe folk ud af hjemløshed, og de skæve boliger er et virkelig godt middel til det. Derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkes at finde opbakning til at opføre de 24 skæve boliger. Men vi har brug for endnu flere,« siger Mia Nyegaard i en pressemeddelelse.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Ejer af spisested i superligaen: “Jeg øver mig i at holde vejret”

Asfaltering af Amagerbrogade starter midt i april og varer to uger