Bostedet på Linde Allé 40 skal ikke rumme 40 udsatte borgere, men 20. Det har politikerne bag overførselssagen netop besluttet. Foto: Martin Sørensen

Botilbud skal nu kun huse 20

Botilbuddet på Linde Allé skal ikke huse 40, men 20 udsatte borgere. Det er en del af resultatet af overførselssagen, som blev forhandlet i sidste uge. Lokaludvalg opfordrer til møde med borgerne.

Det bliver ikke 40, men tyve udsatte borgere, der skal bo på Linde Allé lige ved siden af Vanløse Privatskole.

Siden nyheden om, at der skulle være et botilbud til udsatte borgere med misbrugsproblemer har det væltet ind med kommentarer på Facebook. Især placeringen lige ved siden af skolen vakte furore og bekymringerne for uro i gaden var også udtalt.

Derfor har politikerne i forbindelse med den netop indgået overførselsag har politikerne besluttet at bostedet skal huse tyve borgere og ikke 40.

Og det er netop de lokale borgeres bekymringerne, der har fået politikerne til at sænke antallet.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) er tilfreds med sagens udfald, selvom det betyder, at kommunen skal finde en nye grund eller købe sig til de sidste 20 pladser, som der er brug for.

»Det er rigtig vigtigt for mig, at vi er en blandet by, der kan rumme alle mennesker også dem, der har sociale udfordringer. Samtidig skal vi selvfølgelig tage hensyn til lokalmiljøet, når vi finder placeringer til bosteder som det her. Og så håber jeg, at det lykkes at finde en anden grund til et botilbud, for vi mangler i den grad botilbudspladser i København,« siger Mia Nyegaard.

Formand for Vanløse Lokaludvalg Bent Christensen er tilfreds med resultatet, men opfordrer til et møde.

»Det vil måske gøre bekymringen mindre, at man har reduceret antallet, men vi vil kraftig opfordre til, at man holder et møde med borgerne, hvor også politikerne kommer. For selvom der skal være et borgermøde i forbindelse med lokalplanen, synes vi, at det er passende, at alle politikere i socialudvalget lytter til de lokales bekymringer,« siger Bent Christensen.

Der er i forbindelse med overførselssagen afsat yderligere otte millioner af til at flytte børne- og ungdomsforvaltningen, som lige nu har til huse på Linde Allé 40, hvor netop bostedet skal bygges.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tårnby stadig utilfreds med busstoppesteder

En tur i det grønne: Fyraftens-gåtur i Frederiksberg Have