Der er fundet skimmelsvamp i Bellahøj Svømmestadion, så den populære svømmehal med 50 meter bassin skal renoveres og dermed lukke i ni måneder fra september. Pressefoto/arkiv

Skimmelsvamp i stor svømmehal: Lukker til september

Fund af skimmelsvamp på gulvet i Bellahøj Svømmestadion betyder, at svømmehallen skal renoveres fra september og ni måneder frem. Politikerne har netop afsat 40 millioner til nyt gulv og udskiftning af vandfiltre.

Der er fundet skimmelskamp i gulvbelægningen i Bellahøj Svømmestadion.

Derfor har politikerne i Borgerprærenstationen netop besluttet at afsætte knap 40 millioner kroner til udbedring af skaderne.

Ifølge medlem af kultur- og fritidsudvalget for Socialdemokratiet Jonas Bjørn Jensen er skimmelsvampen ikke sundhedsskadelig, og man kan roligt svømme i svømmehallen, indtil den bliver renoveret, og det bliver formentlig er fra september og ni måneder frem, hvor svømmehallen så vil være lukket i den periode.

»Det er super ærgerligt, for det er den eneste svømmehal med 50 meter bassin i København, men vi skal selvfølgelig have lavet det skimmelsvamp, som er i terrazzogulvet. Vi blev orienteret i udvalget om sagen for 14 dage siden, og jeg spurgte, om man kunne holde nogle ansvarlige for det, men det er desværre for mange år siden (12, red.), at svømmehallen blev opført,« siger Jonas Bjørn Jensen.

På Bellahøj Svømmestadions står der oplysninger om skimmelsvampen, ligesom der står, at det altså ifølge miljøvurderinger ikke er farligt.

Selve undersøgelserne er påbegyndt allerede tidligere på året – det har ikke fremgået af hjemmesiden.

Landsholdet flyttet

Flere landsholdssvømmere fra Det Nationale Træningscenter har trænet fast på Bellahøj Svømmestadion siden opførselsen. De har især i morgentimerne faste baner, men også om eftermiddagen.

Men da kommunen i begyndelsen af året i samarbejde Teknologiske Institut begyndte at tage prøver og undersøge, om der var skimmelsvamp, besluttede Dansk Svømmeunion, at svømmerne fra det Nationale Træningscenter ikke skulle træne i bassinnet på Bellahøj Svømmestadion.

Svømmerne træner nu på svømmestadions i Storkøbenhavn, blandt andet Ballerup og Lyngby.

Og det er sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach ked af:

»Vi er utroligt ulykkelige over situationen. Vi har i mange år trænet på Bellahøj Svømmestadion og har et virkeligt godt samarbejde med kommunen, Team Danmark og folkene på stadion, så det her er vi virkelig ærgerlige over. Mange af vores svømmere har bosat sig i forhold til Bellahøj, så nu har de længere transport til og fra træningen, og det har betydet, at vi har måtte dele holdet op i to, da vi ikke kan få fire baner i alle svømmehaller,« siger Lars Green Bach.

Men kommunen har på baggrund af miljøprøverne vurderet, at der ikke er basis for at lukke svømmehallen for offentlige svømning. Er I lidt finere på den siden jeres svømmere ikke kan svømme der?

»Vores svømmere træner 20-30 timer om  ugen, så det er jo en helt anden eksponering, de er udsat for. Det er ikke bare en badetur, og vi kan ikke risikere noget som helst, for så kan vi ikke være med på  det internationale niveau. Men så snart der er en garanti for at der ikke er nogen sundhedsrisiko for vores svømmere, så vender vi tilbage, for det her er en stor ulempe for os,« siger Lars Bach Green.

Pengene til renoveringen af svømmehallen kommer fra overførselssagen, der populært sagt er budget-rester fra sidste år.

»Det var heldigt, at vi opdagede det nu før forhandlinger, for ellers kunne vi risikere først at komme i gang til efterårets budgetforhandlinger,« siger Jonas Bjørn Jensen.

Han vil nu opfordre forvaltningen til at sende besked direkte til alle faste brugere af svømmehallen.

»Det er i hvert fald ikke noget, vi skal holde skjult. Det er vigtigt at folk er orienteret,« siger Jonas Bjørn Jensen.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Folkeligt klimamøde på Vesterbro

På Revymuseet: Bensving og masser af musik