Lundtoftegade har skabt sin egen udgave af CPH:DOX. Den hedder LTG:DOX og sætter fokus på bypolitik og ghettolisten. Foto: Jens Dresling

Debat i Lundtoftegade: De kalder os en ghetto

Lundtoftegade: Foran beboerhuset, der hører til Lundtoftegade, bliver en rød løber rullet ud i aften, 28. marts, klokken 17.30 til 21.00, når ’LTG:DOX – De kalder os en ghetto’ inviterer til dokumentarvisning og debat. Til Vægs vil sammen med Almen Modstand og Bypolitisk Organisering vise dokumentarene ’Høje Historier’, ’Kampen om Magten’ og ’70 Acres in Chicago: Cabrini Green’ for at skabe debat om beboerdemokrati og bypolitisk udvikling i Danmark.

Parallelsamfund

Gennem den politiske debat udfordres de almene boligers værdi i den grad. Dokumentaren ’Høje Historier’ handler om selve Lundtoftegade. Den bringer os tilbage til slut halvfemserne og inviterer os ind i livlige beboermøder og marginaliseredes kamp og sammenhold i højhusområdet. Dokumentarene har alle sammen det tilfælles, at de skitserer værdien af demokratiske boligformer og sætter fokus på klasseforhold, almene boliger og offentlig intervention i boligpolitik.

Afsluttes med debat

Til arrangementet i Lundtoftegade 41B skal der også debatteres mennesker, beton og magt. Derfor er flere relevante personer som professorer, arkitekter, beboere og repræsentanter fra AKB København og Lundtoftegade med i debatten. Moderator er Anna Hjortsø, der er journalist og kommunikationsmedarbejder hos AKB Lundtoftegade. Arrangementet er gratis, der bliver serveret lokale snacks, og så er der en rummelig bar med lidt for enhver smag.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Forbilledlig forskning: Foredrag om Marie Curie

Tip til weekenden: Historien kommer til Øksnehallen