Olivia 8 (th) sammen med politidirektør Anne Tønnes og vendinden Rosa, da de onsdag fik overrakt beviset på deres heltemodige indsats på Valby Station. Foto: Københavns Politi

Heltinder: Olivia og Rosa stoppede selvmorder på Valby Station

Københavns Politi uddelte onsdag dusører til 13 heltmodige borgere. Olivia og Rosa forhindrede et selvmord på Valby Station

HELTE: Dagen før nytårsaften skulle 15-årige Olivia, Rosa og en veninde med toget hjem fra Valby Station, da de opdagede, at noget var galt.

En kvinde, som formodentlig ville begå selvmord, var hoppet ned på skinnerne. Olivia forsøgte at tale den selvmordstruede kvinde fra sit forehavende og alarmerede to personer, der også var på stationen. Alt i alt forhindrede hun kvinden i at tage sit eget liv.

En indsats, der blev belønnet af politidirektør Anne Tønnes, da hun onsdag eftermiddag uddelte dusører til blandt andre de to piger.

Forbilleder

Dusøren består af et diplom, et krus med tak for samarbejdet og 1.000 kroner.

Københavns Politi afholder typisk fem-seks dusøroverrækkelser om året, og ved onsdagens arrangement var der inviteret 13 heltemodige borgere.

Den overordnede begrundelse for at blive indstillet til en dusør, er, at man har handlet resolut og modigt eller har bistået til opklaringen af en forbrydelse.

Pigernes opførsel på stationen var af den modige og resolutte af slagsen, og politidirektøren var imponeret.

»Det er fantastisk at opleve unge mennesker som Olivia tage så stort et ansvar i en presset situation. Hun er et stort forbillede – både for andre unge og for mig,« sagde Anne Tønnes.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Ny sandwichbar i det festlige hjørne

Frederiksberg Have: Kig forbi 2. april og kom med forslag til ny legeplads