Dorothea Wolff og Viktor Wennesz i kirkesalen på Dag Hammarskjo, som også er en koncertsal. Foto: Martin Sørensen

Like 👍

Nomineret til lokal pris for ildsjæle: Kammermusik for østerbroerne

ØSTERBRO KULTURPRIS: Det begyndte med, at Viktor Wennesz’ nabo mente, at ikke behøvede kun at øve på klaveret derhjemme i den lille Østerbro-lejlighed.

Naboen var samtidig organisat i Unitarisk Kirkesamfund og inviterede Viktor ned i Unitarernes Hus på Dag Hammarskjölds Allé for at øve på klaveret der.

»Så kom jeg ind og tænkte ’wow’, sikke da en koncertsal, som jeg ikke kendte i forevejen, og så lige midt på Østerbro,« fortæller han om sin reaktion på lokalet.

Det var begyndelsen på Østerbro Koncertforening, som fortsat findes 15 år senere. Faktisk er foreningen mere aktiv end nogenside.

I denne sæson er der hele 20 koncerter med høj kvalitetsmusik i Unitarisk Kirkesamfund, til maj er der endda en festival.

Dette høje aktivitetsniveau, gør, at foreningen som en ud af fem er indstillet til Østerbro Kulturpris, hvor vinderen kan tage 30.000 kroner med sig til nye aktiviteter for østerbroerne.

Det er fire klassiske ensembler med primært yngre musikere, Messiaen Quartet Copenhagen, Trio Amerise, Nordic String Quartet og Dahlia String Trio, der er kernen i Østerbro Koncertforenings musikalske bidrag. thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

København skal fungere uden smartphone

En god sag: Thomas bestiger bjerge for syge børn