Naboerne Susanne Nielsen og Susanne B. Kristensen oplever, at trafikken i området bag Valby Langgade, er farlig for børn og andre bløde trafikanter. »Vi vil jo gerne have, at vores børn og børnebørn kan færdes trygt i området,« siger Susanne B. Kristensen, der har sat sig for, at få udstyret vejen med bump. Foto: Frank S. Pedersen

Beboere opfordrer: Sæt farten ned i Pigekvarteret

Området mellem Gåsebæksvej og Gadekærvej er et væld af store vejkryds med højre vigepligt prydet med parkerede biler. Syv beboerforeninger er gået sammen for at få gjort noget ved trafiksikkerheden.

VEJBUMP: »Om morgenen myldrer her med skolebørn og biler, der kører vild i deres højre vigepligt,« fortæller Susanne Nielsen, der lige er kommet forbi på sin cykel. Vi er ude og gå tur fra Valborg Allé og rundt på vejene i kvarteret, der har navne som Blankavej, Beatevej, Cæciliavej og Lauravej.

Her en tirsdag eftermiddag består trafikken mest af køreskolebiler, der nyder godt at samlingen af vejkryds uden markeringer af nogen art. Her hersker den højre vigepligt.

Og det er en del af problemet, mener Susanne B. Kristensen fra Valborg Allé, der viser rundt.

»Se, de kigger sig ikke for,« siger hun, da en sort bil passerer vejkrydset, hvor vi har taget opstilling.

»Nogle gang kører de ræs rundt om karréerne,« fortæller Susanne Nielsen.

To ulykker

»Her sker mange ulykker, også mange som ikke bliver meldt til politiet,« mener hun, der selv besluttede at gøre noget ved sagen efter en oplevelse tilbage i januar.

»Der skete en ulykke på vejen rundt om hjørnet, hvor der kom udrykning til, jeg hørte det var noget med, at der var fastklemte. Halvanden time senere hørte jeg sirener igen og tænkte; Var det så alvorligt!, men det viste sig at være en ny ulykke her nede på vejen. ’Nu må det være nok’, tænkte jeg, og så lavede jeg en facebook-gruppe og delte med alle jeg kendte her i Valby,« fortæller hun.

Facebook og lokaludvalg

Gruppen med navnet ’Vi Vil Have Vejbump I Pigekvarteret NU!’ har vokset sig stor lokalt og i dag repræsenterer Susanne B. Kristensen syv beboerforeninger i området, og med advarsler om fare for ’lig på bordet’, er gruppen trængt igennem til lokaludvalget og får den vej opbakning i Teknik- og Miljøudvalget.

Valby Lokaludvalg skriver på sin hjemmeside:

’Sagen har også været drøftet i vores udvalg for By og Trafik, som har besluttet at tage sagen med videre til Teknik- og Miljøforvaltningen.

Hvis der skal laves en kvalificeret løsning på områdets trafikale problemer, skal Teknik- og Miljøforvaltningen nemlig være med i udviklingen af en løsning.

Løsningen vil derefter skulle vedtages politisk i Borgerrepræsentationen.’

»Der var også mødt nogle fra Cæciliavej op, da jeg rejste mig op på lokaludvalgets møde i Borgernes tid og fortalte om situationen,« forklarer Susanne B. Kristensen.

Flere fra gruppen har henvendt sig til Teknik- og Miljøforvaltningen, der indtil videre har registreret henvendelserne.

Hajtænder en god start

Løsningen, som beboerne ser den, er vejbump, der skal få bilerne til at sætte farten ned og måske skærpe bilisternes opmærksomhed.

»I første omgang kunne hajtænder og ubetinget vigepligt i krydsene være en god start, men jeg tror, at en meget stor del af bilisterne er lokale, der måske ikke vil tage sig af, at der kommer hajtænder,« siger hun.

Hun gør opmærksom på, at der i forvejen er vejbump på Gåsebæksvej, hvor trafikken ikke er så voldsom, selv om det er en gennemfartsvej.

Ud over at oprette facebook-gruppen og løbe lokaludvalget og kommunens forvaltning på dørene, så har Susanne B. Kristensen også været i kontakt med politiet.

Fartkontrol bestilt

»De har sådan en ’Bestil Færdselskontrol’-mulighed, som jeg har brugt, for at få dem til at lave en fartkontrol i området. Og de har lovet at komme,« fortæller hun.

I det hele taget har de seneste par måneders fokus på trafikken i Pigekvarteret også haft en virkning.

»Jeg synes der har været mere roligt, og måske kommer politiet også mere forbi end før. Men nu er det snart sommer, og så plejer problemet at være størst,« slutter Susanne Nielsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Fodbold: Aftale med Unisport giver nyt spillertøj til FA 2000

Kom til Skousen-koncert på Østerbro