Jesper Berg foran Østerbro Avis, da avisen lå på Langelinie. Arkivfoto: Michael Paldan

Ked 😭 Like 👍

Et uventet sidste punktum

Journalist Jesper Berg, Vennemindevej, døde pludseligt i sidste uge. Han var ansat på Østerbro Avis i 2016-17.

NEKROLOG: Det var en østerbroer med stort Ø og en journalist med stort J, som pludselig og helt uventet døde – af en brist i hovedpulsåren i bughulen har det siden vist sig – tirsdag 19. marts.

Jesper Berg blev 62 år.

Han flyttede til Østerbro, da han var i fyrrerne, nogenlunde samtidig med, at han blev færdiguddannet som journalist. Og siden var han begge dele med hud og hår.

I lidt over et år gik de to ting op i en højere enhed, da han var journalist på Østerbro Avis og dagligt tog cykelturen fra hjemmet på Vennemindevej til Østerbro Avis’ daværende lokaler på Langelinie.

Portrætter og nyheder

På avisen leverede han engageret journalistik, både når det gjaldt lokale nyheder og spændende portrætter og reportager fra Østerbro. Han var altid grundig og forberedt og altid færdig i god tid til deadline – noget skribenten bag disse linjer bestemt kunne lære noget af.

Både på avisens redaktion og blandt østerbroerne satte man pris på Jesper Bergs venlige og hjælpsomme væremåde.

Han skrev portrætter af for eksempel multikunstneren Huba og sangeren Thomas Buttenschøn og fulgte blandt andet trafiksituationen og udviklingen af Østre Gasværkgrunden ganske tæt i spalterne.

Han satte sit præg på avisen med idéer til artikelserier og tog sig af den populære brevkasse Spørg Østerbro, og så var han særdeles aktiv i avisens tjeneste på de sociale medier Facebook og Instagram.

I foråret 2017 måtte han forlade det job, som han satte så stor pris på, da han sammen med mange andre blev ramt af en af flere fyringsrunder, som der desværre har været en del af i vores branche de senere år.

Det stoppede dog på ingen måde hans idérigdom omkring journalistik i bydelen, han holdt så meget af.

Han sendte jævnligt undertegnede e-mails og beskeder, som han mente, at Østerbro Avis kunne skrive om.

»Du har altid øjnene med dig på Østerbro – og på avisens platforme,« skrev jeg til ham, hvorefter han svarede:

»Man kan tage journalisten ud af Østerbro Avis, men man kan ikke tage Østerbro Avis ud af journalisten.«

Så sent som dagen inden han døde, var vi i kontakt med hinanden.

Foto af James Bond

Allerede inden han kom på Østerbro Avis, bidrog han også med idéer til avisen. Han arbejdede på Ballerup Bladet, der dengang ligesom Østerbro Avis var en del af Berlingske-familien.

I 2011 leverede han et foto af James Bond-skuespilleren Pierce Brosnan, som befandt sig i Øster Farimagsgade.

Udover Østerbro Avis er det især forskellige aviser under Politikens Lokalaviser, som har haft glæde af Jespers skriveevner de senere år.

På selve dagen han døde, havde han gjort sit arbejde på sin sædvanlige gode og pligtopfyldende måde på Lokalavisen Frederikssund, som kollegaer skrev på Facebook, da de læste den chokerende nyhed om hans pludselige død.

Jesper Berg er oprindelig fra Silkeborg. Som ung boede han i korte perioder i London og Paris og i en længere periode i Grønland.

Jesper Berg efterlader sig familie i midtjyske, som han loyalt ofte besøgte, blandt andet sin mor.

På Østerbro er det hustruen Kamma og sønnen Kristian, som nu skal leve videre uden deres elskede mand og far.

Jesper Berg blev født 16. november 1956 og døde 19. marts 2019. Han bisættes på lørdag fra kapellet på Holmens Kirkegård.

Æret være hans minde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Savner du også Fritz og Poul og Else og Erik? Billetter til flere forestillinger til Rytteriet netop sat til salg

Glæd dig til april: Nyt madmekka åbner midt i byen