Jefrrey Hessellund oplever ofte, at fædre kommer forbi med deres børn for at vise dem det legetøj, som far legede med, da han var barn. Foto: Anders Bentzon

»Her er der mulighed for at komme ned og nørde igennem«

 

 

PASSION: Praktikanten Jefrrey Hessellund viser begejstret rundt i Ruben og Bobbys butiksdel og rundt til noget af det mest specielle retrolegetøj.

»Udover at være en forretning er det jo også lidt et museum, hvor man kan se noget af det gamle legetøj fra ens barndom og blive lidt nostalgisk. Det er helt ok at komme forbi uden at købe noget, hvis man bare vil ind og kigge eller få en snak. Her er der mulighed for at komme ned og nørde igennem, og det er ret fedt,« siger Jefrrey, der selv er musiker og nyder at komme i forretningen og fokusere på en helt anden verden end musikkens.

Der er også mange fædre, der benytter lejligheden til at komme et smut forbi med deres børn for at vise dem, hvad far legede med, da han var barn.

»Nogle børn kan godt se noget i det gamle legetøj. Der er en syvårig pige, der ofte kommer forbi, og hun er helt overvældet over de gamle ting og elsker at forsøge at forstå, hvordan de tekniske ting fungerer,« fortæller Jefrrey og leder os hen mod en montre i forretningen, som han synes, vi skal se.

»Det er det danske hjørne,« siger han med stolthed i stemmen og peger på figurerne, hvor blandt andet den kære, lille Fætter BR er repræsenteret.

En kongelig handel

Men han er blevet efterladt af flere markante, danske spilkendinge fra 1980’erne og 1990’erne, da Det Kongelige Bibliotek har købt flere af dem til en udstilling af dansk spilhistorie.

»De har købt spillet Oswald (en isbjørn, der hoppede på isflager, red.), Hugo fra Eleva2ren og Guldkorn Expressen,« fortæller Jefrrey og tilføjer:

»Det er lidt trist, at vi ikke kunne have dem her, det var meget sjovt at have dem her i butikken.«

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Marstrand-Jørgensen – venligbo og historisk romanforfatter

Nu endnu større: Københavnske skoleelever arrangerer skolefolkemøde i Fælledparken