Når bilister kommer ad Vermlandsgade i vestlig retning og skal dreje til venstre til Store Mølle Vej, eller hvis de kommer fra Herjedalgade og skal til Store Mølle Vej, skal de først krydse tung trafik, som den blå bil på billedet forsøger. Foto: Martin Sørensen

Vejkryds ændres ikke lige med det samme

TRAFIK. Dansk Folkeparti ønskede en hurtig ombygning af vejkrydset Vermlandsgade/Store Mølle Vej, som ifølge en beboer er stærkt uheldsramt. Flertallet i Teknik- og Miljøudvalget vil først se et budgetnotat, så tidshorisonten er uklar.

SUNDBYØSTER: Dansk Folkepartis Finn Rudaizky fik 18. marts en slags opbakning til, at forvaltningen skal se på en ombygning af vejkrydset Vermlandsgade/Store Mølle Vej.

Men det kommer ikke til at ske i samme tempo, som DF’eren ønskede det. For et flertal i det københavnske Teknik- og Miljøudvalg stemte på sit møde for Enhedslistens ændringsforslag om, at forvaltningen udarbejder et budgetnotat på ombygning af krydset, så det bliver mere sikkert.

Rudaizky havde ønsket, at Teknik- og Miljøforvaltningen straks udarbejdede et forslag til en ombygning af krydset.

Det gjorde han, efter Jens Vornøe, der i tre år har boet lige på hjørnet af Store Mølle Vej og Vermlandsgade, fortalte om sine observationer af trafikuheld omkring en gang om ugen i krydset, som vi fortalte om i avisen i januar.

Finn Rudaizky viderebragte Vornøes observationer til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, som imidlertid foretrak at holde sig til politiets registreringer: Fem trafikuheld på fem år, og ingen af dem var med personskade.

Huller efter tung trafik

Rudaizky forslog desuden, at den meget hullede asfalt på Store Møllevej bliver repareret øjeblikkeligt. (Artiklen fortsætter under billedet)

Asfalten på Store Mølle Vej er fyldt med huller, efter specialmaskiner og lastbiler har kørt og været parkeret på vejen under renoveringen af Amagerbrogade. Foto: Martin Sørensen

Hullerne er ifølge Jens Vornøe opstået, efter lastbiler og andre tunge specialmaskiner har kørt og haft holdeplads på Store Mølle Vej i forbindelse med renoveringen af Amagerbrogade.

Der blev reelt ikke stemt om dette ønske, da Enhedslistens ændringsforslag under ét annullerede både DF-forslaget om hurtig ombygning af vejkrydset og hurtig reparation af Store Mølle Vejs asfalt.

»Kun LA og DF gik ind for de to-at punkter i forslaget. Havde der været et flertal, så kunne hullerne omgående blive repareret og forvaltningen gå i gang med at udarbejde nyt forslag til ændret rundkørsel og dermed bedre sikkerhed for trafikanter, cyklister og gående. Flertallet stemte ’blot’ for udarbejdelse af et budgetforslag. Det bliver så en meget lang proces, uden store chancer for at der sker noget.«

»Den slags forhalinger er der desværre for mange af på rådhuset og ødelægger såvel trivsel samt ikke mindst udbedringen af forhold, som er påkrævede,« skriver Finn Rudaizky til Amager Bladet, efter sagen var behandlet.

K og EL vil fremme ombygning

Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten lagde lidt ekstra vægt på deres ønske om en ombygning af krydset med denne protokol:

»Vi er glade for, at der nu bestilles et budgetnotat om at ombygge og renovere krydset ved Store Møllevej, og vi er indstillet på at prioritere penge til projektet.«

Og så var Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre velvillige overfor at bruge flere penge på lapning af hullede veje ifølge denne protokol:

»Partierne ønsker, at forvaltningen arbejder efter den genopretningsplan, der er vedtaget, men ser gerne, at der tilføjes flere midler, så huller i vejen lappes hurtigere.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Late Night i Kronen: Brug fredag aften på at shoppe og kom med i succes-podcast

Populært kunstværk af Ib Spang Olsen på jernbaneviadukt er i fare