Connie Olin (tv.) og Louise Maria Petersen var nogle af de frivillige, som ryddede op ved søerne mandag eftermiddag. Foto: Christian M. Olsen

Elsker 😍 Like 👍

Plastikposer og gamle dåser: Frivillige samler skrald ved Søerne

Omkring 50 frivillige var mandag eftermiddag i aktion i tre timer med snappere, poser og gule veste for at samle skrald ved Søerne.

Iført gule veste og udstyret med snappere og poser var et halvt hundrede mennesker mandag eftermiddag i aktion omkring Søerne for at samle affald.

Poserne blev fyldt med cigaretskod, tomme slikposer, sølvpapir, udtjente dåser og andet, der ikke har noget at gøre i naturen.

Affaldet påvirker dyrelivet i og omkring Søerne. Sidste år vakte det stor opsigt, da en svanemor byggede rede ved Dronning Louises Bro af blandt andet plastikrester. Sådan skal det ikke være i år.

» Hovedformålet med arrangementet er at skabe fokus på problemet med henkastet affald i byen og indsamle så meget affald som muligt rundt om søerne,« lyder det fra Miljøpunkt Indre By-Christianshavn, der sammen med Kulturhuset Indre By, UngEnergi og Copenhagen Volunteers stod bag arrangementet.

Vil sende et signal

En af dem, der havde taget tre timer ud af kalenderen mandag eftermiddag var Tobias Nørkjær Holmgaard fra UngEnergi – et netværk af unge, som arbejder for at samle en hel generation om at standse klimaforandringerne og arbejde sammen for en bæredygtig verden.

Tobias Nørkjær Holmgaard med vest, snapper og pose ved Søerne. Foto: Christian M. Olsen

»Det kan godt være, at de mængder affald vi samler sammen, hurtigt kommer igen. Men vi vil gerne sende et signal om, at vi ikke skal smide alt muligt i naturen. Forhåbentlig gør vores synlighed med de gule veste, at folk tænker sig om en ekstra gang, inden de smider affald ved siden af skraldespanden,« siger Tobias Nørkjær Holmgaard, der blandt andet havde plastikholdere til sixpacks og sågar et nøglebundt i sin pose.

Bakker op om initiativet

Langs Nørre Søgade havde Connie Olin og Louise Maria Petersen travlt med snapperne. De er begge ansat på Hotel Kong Arthur og brugte nogle timer på det gode formål, da hotellet gerne vil bakke op om sådanne initiativer i lokalområdet.

»Det burde jo ikke være nødvendigt at gå ud og samle affald, men det er det desværre, kan vi se. Forhåbentlig kan vi være med til at sætte fokus på, at man lige tænker sig om en ekstra gang. Vi skal være med til at passe på naturen,« siger Connie Olin, der havde en del rester af nytårskrudt i sin pose.

Men hvor kommer affaldet fra?

»Nogle folk smider deres affald på gaden eller i søerne, imens andet kommer fra overfyldte skraldespande hvorfra fugle kan sprede det,« lyder det fra Miljøpunkt Indre By-Christianshavn.

Efter tre timers skraldeindsats, blev affaldet kørt væk af folk fra kommunen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Se billederne: 71 elever dyster i forskning

Musik: Cellodebut i Konservatoriet Koncertsal