Se billederne: 71 elever dyster i forskning

FORSKNING. 71 unge elever fra Region Hovedstaden er udtaget til finalen i landets største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, der afvikles søndag i Planetarium på Vesterbro. Allerede i dag mødtes de første hold.

FORSKNING: Mandag formiddag var 71 unge talenter klar til at dyste om at komme med i finalen i ’Årets Unge Forsker’ i regionen.

De mødtes på Planetarium på Vesterbro, hvor de konkurrerede med projekter som eksempelvis, hvad man skal spise for at få de nødvendige næringsstoffer som vegetar, om man kan ændre jordens opvarmning ved at ændre asfalts farve eller, hvordan man kan undgå aldersrelaterede sygdomme.

Eleverne fik egen stand og præsenterede deres projekt for en dommerjury. Juryen bedømte blandt andet elevernes naturvidenskabelige arbejdsproces og deres evne til at formidle og perspektivere.

Flere alderstrin

Der var både juniorkonkurrence for grundskolen og en seniorkonkurrence for ungdomsuddannelserne. 20 af de 40 projekter, der er udtaget til den regionale finale, går videre.

»Vi ved, at Unge Forskere danner basis for, at mange deltagere senere vælger naturfagsvejen. De elever, der er med i Unge Forskere oplever, at deres ideer kan omsættes til handling i den virkelige verden. De får en unik mulighed for at fordybe sig og få sparring fra de dygtigste fagfolk. På den måde oplever eleverne, at deres faglighed når helt nye højder – og at de måske vinder den helt store præmie,« lyder det i en pressemedelelse fra programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck.

Fem regionale finaler

Når de regionale finalister er fundet går de videre ti lfinanel, hvor hele 1943 projekter fra hele landet har været tilmeldt. Kun de 200 bedste er gået videre til de regionale finaler.

Talentkonkurrencen er arrangeret af Astra, det nationale naturfagscenter og foruden den fornemme titel som Årets Unge Forsker i junior- og seniorrækken, dystes der om kontante præmier.

I alt er der præmier for over 300.000 kroner og overrækkes af undervisningsminister Merete Riisager.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Hundepatrulje fandt narkotika efter biljagt

Plastikposer og gamle dåser: Frivillige samler skrald ved Søerne