Overborgmester Frank Jensen vil sætte gang i udviklingen af Godsbaneterrænet ved Otto Busses Vej. Pressefoto: Merle Sofie Simonsen

Like 👍

Overborgmester vil sætte godsbaneterrænet på skinner

BYDELSPLAN. Området ved Otto Busses Vej nyder mange navne. Lille Vesterbro har overborgmesteren tidligere døbt det. Vester Remisepark, har lokaludvalget navngivet det. Kampen om, hvordan det gamle DSB-areal skal ende er i gang.

 

MERE BY: Godsbaneterrænet, hvor DSB blandt andet har haft sit gamle lokomotivværksted skal udvikles til at være en del af byen.

Faktisk en bydel i sig selv, når man hører, hvordan overborgmester Frank Jensen omtaler det.

Han er fast besluttet på at sætte sig i spidsen for at udvikle området som et ’billede på fremtidens København’, og har flere gange sat ord på sine drømme for området.

»Godsbaneterrænet skal være et billede på København, som vi vil udvikle vores by i fremtiden. En grøn, eksperimenterende og fremsynet bydel, som bidrager til, at København også om 10, 20 og 30 år er kendt for bæredygtig byudvikling, social rummelighed og tårnhøj livskvalitet,« lyder det i en pressemeddelelse fra overborgmester Frank Jensen (S).

Han er dog ikke den eneste, der går og drømmer om fremtiden for det gamle Godsbaneterræn, hvor DSB tidligere holdt til.

Vester Remisepark

I sidste uge var en gruppe fra Lokaludvalgets udvalg for ’Vester Remisepark’ således på tur i området, hvor de sammen med DSB gennemgik mulighederne for at holde et arrangement på området senere i år. Et arrangement, der skal være med til at sætte fokus på Lokaludvalget og Vester Remiseparks Venners drøm om et område, der i høj grad giver plads til mere grønt på Vesterbro og ikke mindst en fodboldbane til Vestia og bydelens børn.

Egentlig var det først planen at udviklingen af området skulle ske senere. Men Økonomiudvalget med Frank Jensen i spidsen har indstillet, at man fremskynder planerne, så det allerede er med i den kommende kommuneplan. Kommuneplan 2019 lægger rammer for byens udvikling de kommende 12 år, og nu er Godsbaneterrænet altså kommet med i planerne.

Dermed kan arbejdet med at planlægge den nye bydel midt i København begynde allerede til efteråret.

Frank Jensen vil derfor allerede nu sætte gang i arbejdet og inviterer grundejerne , der er DSB, Banedanmark, Metroselskabet, HOFOR og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, til et samarbejde om en ny, grøn og eksperimenterende københavnerbydel.

»Godsbaneterrænet skal være et mikrokosmos af alt det bedste fra København: Flotte, historiske industribygninger side om side med høje træer, grønne oaser, blandede boliger og plads til sport og bevægelse. Og det skal forbindes til de omkringliggende kvarterer, så det bliver et skønt område for naboerne til alle sider,« siger overborgmester Frank Jensen.

Spændte i lokaludvalget

En udvikling af området hilser de fleste velkommen.

Men det er ikke uden en vis spænding og nysgerrighed, at man i Vesterbro Lokaludvalg ser på de kommende planer.

»Vi glæder os meget til at se nogle konkrete planer. Det bliver spændende. Det er jo et areal på 58 hektar. Det svarer til 116 fodboldbaner. Så det bliver spændende at se, hvor mange af dem, der bliver lavet,« siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm.

4000 boliger

I hvert fald har overborgmesten allerede sagt, at der skal være plads til sport og bevægelse. Men samtidig er udmeldingen også, at der skal være mange nye boliger og plads til erhverv.

Kommunens beregninger peger således på, at der på Godsbaneterrænet er plads til 4000 boliger, 160.000 kvm etageareal erhverv foruden grønne områder og sportsfaciliteter.

Overborgmesteren lover, at københavnerne bliver indraget i udviklingen og han vil blandt andet invitere til debatarrangement om bydelens fremtid.

Gå eller bestå

I lokaludvalgets bud på Vester Remisepark bliver en stor del af de historiske bygninger genbrugt frem for at blive revet ned. Og muligvis bliver det slet ikke et stridspunkt.

I hvert fald lyder meldingen fra overborgmesteren, at han foruden planerne om op til 160.000 etage-kvadratmeter erhverv, også forventer at »de gamle industribygninger skal kunne bruges af lokale kreative og iværksættere.«

Godsbaneterrænnet er et af seks områder, der har særligt potentiale som grønt områder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Skuespiller Peter Aude har skrevet bog om kropssprog: »Da jeg begyndte på teaterskolen var jeg kropslig analfabet«

Borgmesterfarvel: Kom og sig farvel til tidligere borgmester Jørgen Glenthøj