Hanne Barild tester sammen med sit personale - Janett, Laura, Andrea, Katrine og Kim - træningsmulighederne tæt ved Traktørstedet Vestamager. 31. marts, 14. april og 28. april kan man blive guidet af en professionel træner. Foto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Like 👍

Først yde, så nyde: Træningstur og morgenmad på Traktørstedet

SUND I DET FRI. Fem kvarters udendørs træning på Kalvebod Fælled med en personlig træner og så vanker der en morgenmadstallerken. Traktørstedet Vestamager arrangerer træning og morgenmad foreløbig tre søndage morgener.

VESTAMAGER: Traktørstedet Vestamager, der holder til blandt klyngen af træhuse hos Naturcenter Amager, har fået en ny ide.

Hanne Barild, som har forpagtet Traktørstedet i tre år, arrangerede for noget tid siden ’morgenbevægelse’.

»Og det var der en vis interesse for – der stod syv kvinder med yogamåtter hver gang. Der er en interesse for natur, bevægelse og fællesskab, og vi har et rum her, der egner sig til fællesskab,« siger Hanne Barild.

Effektiv træning og morgenmad

Så en dag kom Anne-Mette Hariken forbi. Hun har sin egen selvstændige virksomhed som personlig træner og har tidligere arrangeret bootcamps i Amager Strandpark og undervist blandt andet hos AOF.

»Skal vi ikke lave et samarbejde,« spurgte hun, og jeg sagde ja. Tre søndage har vi Morgenmad & Træning, hvor folk sætter deres tasker her, og så står hun først for effektiv træning udendørs. Bagefter er der morgentallerken her på Traktørstedet med oksebrunchpølse, spejlæg, husets salat, vesterhavsost, skyr med hjemmelavet drys – man bliver mæt! Nu prøver vi foreløbig med tre søndage for at se, hvordan det går, og vi kan sagtens finde på at gøre det til en fast ting, også om vinteren,« siger Hanne Barild. (Artiklen fortsætter under billedet)

Brødet er hjemmebagt – her byder Hanne Barild på surdejsboller og rabarberkage. Og udsigt over Kalvebod Fælled. Foto: Martin Sørensen

Socialøkonomisk virksomhed

Traktørstedet Vestamager drives socialøkonomisk, så hvis der kommer et overskud, høster forpagteren det ikke selv, men investerer det i forskellige fornuftige tiltag.

Hanne Barild er gift med Mads Madsen, der står bag Amager Skovhjælpere – en rummelig arbejdsplads for mennesker med funktionsnedsættelse og særlige behov.

De holder til i Friluftshuset i Naturcenter Amager og er naboer til Traktørstedet.

»Vi arbejder tæt sammen og jeg fungerer som en ekstern instruktør for Skovhjælperne. Hvis der kommer unge mennesker, som gerne vil i køkken, så kommer de over til mig. Det er mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, som regel unge med autistiske træk eller som ikke har haft en særlig god skolegang,« fortæller Hanne Barild.

Traktørstedet Vestamager ligger få minutters gang fra Vestamager metrostation og har åbent tirsdag-søndag klokken 10.00-17.00, men planlægger også grillbuffet i solnedgangen i nær fremtid.

Køkkenet byder på morgentallerken og fra 11.30 forskellige retter som burger, suppe, salat, vegetarmad, børnebræt, sødt, is samt drikkevarer.

Traktørstedet Vestamager, Granatvej 9 holder ’Morgenmad & Træning’ med personlig træner Anne-Mette Hariken søndagene 31. marts, 14. april og 28. april alle dage klokken 8.30-11.30
Deltagelse koster 250 kr. pr. gang (uden drikkevarer). Tilmelding og mere information på www.traktoerstedetvestamager.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Trio Satie med et fransk touch

Bliv havfrue for en dag og indtag svømmehallen