Heerups kunst skal hænge på væggen i den nye skole, Heerup skole. Foto: Heerup Museum

Elsker 😍 Like 👍

Heerups glade kunst flotter sig på væggen på ny skole

På mandag flytter Skolen i Ryparken ind på deres nye skole på Frederiksgårds Allé. Heerup Skole hedder den ombyggede skole og et unikt samarbejde sikrer kunst på væggen.

 

Beboere i kvartertet omkring Vendsysselsvej og Frederiksgård Alle har i flere år kunnet følge med i ombygningen af den gamle Frederiksgård Skolen på Frederiksgårds Allé. Men nu er bygningen klar til nye elever og medarbejdere fra Skolen i Ryparken, der i går, mandag flyttede ind i de nye bygninger.

De eksisterende bygninger på Frederiksgårds Allé 13 er blevet renoveret og bygget om. Derudover er skolen blevet udvidet med ca. 1.000 m2.

Med den gennemgribende renovering og udbygning er skolens bygninger gjort klar til at modtage cirka 90 elever og 100 medarbejdere til Heerup Skole.

Skolen er en specialskole for elever med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse. I projektet er der lagt stor vægt på at få etableret moderne faciliteter, der er tilpasset de særlige behov, skolens børn har.

Opkaldt efter kunstneren

Det er Skolen i Ryparken, der flytter til Heerup Skole, og i forbindelse med flytningen, syntes skolen, at det var passende, at de fik et nyt navn.

Valget faldt på Heerup Skole opkaldt efter kunstneren Henry Heerup, som det meste af sit liv har levet i Vanløse. Med flytningen til Vanløse skifter skolen således, efter aftale med Heerup-legatet, navn til Heerup Skole.

I samarbejde med Heerup museet kommer nogle af Heerups værker til at pryde skolens udsmykning. Museumsleder Anni Have Nielsen fra Heerup Museum fremhæver mulighederne for »samspillet mellem Heerups muntre og genkendelige kunst med det børneliv, der vil udfolde sig på den nye skole.«

Undervisningen på skolen er tilrettelagt med udgangspunkt i den enkelte elevs særlige behov. Udover at lærer og pædagoger er specialuddannet til at undervise elever med disse særlige behov, er der talepædagoger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og skolepsykolog tilknyttet undervisningstilbuddet.

Skolen holder en officiel indvielse af de nye lokaler i løbet af foråret og i den forbindelse vil det også være muligt for skolens nye naboer at komme ind og se de den nyrenoverede skole.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

På vej: Borgermøde om Den franske Skoles fremtid

Trio Satie med et fransk touch