Retten på Frederiksberg har i dag idømt ti bandemedlemmer til ialt 51,5 års fængsel for grov vold. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Sur 😠

Ti bandemedlemmer idømmes 51,5 års fængsel

BANDER: Retten på Frederiksberg har idømt ti bandemedlemmer mellem fem og seks års fængsel i en sag om groft overfald 23. oktoer 2017, hvor en 24-årig efterfølgende var i livsfare. Det oplyser Københavns Politi.

23. oktober 2017 tog en gruppe bandemedlemmer på jagt efter medlemmer fra en anden gruppering på Nørrebro. De kørte blandt andet ind i Mjølnerparken. Her traf de 15 gerningsmænd en gruppe ledende medlemmer fra den anden bande, som de jagtede ind i området bevæbnet med knive, hammere og koben.

Blandt de fem forurettede var blandt andet den – efter politiets opfattelse – ubestridte leder af bandegrupperingen. Det lykkedes ikke gerningsmændene at fange personerne, hvorefter de løb tilbage til bilerne og kørte væk i høj fart.

Kort efter traf de en 24-årig mand på Tagensvej, som blev overfaldet med adskillige knivstik og slag i hovedet. Han pådrog sig meget alvorlige skader og modtog førstehjælp fra tililende personer, der også fik stoppet overfaldet. Herefter kørte gerningsmændene væk fra området.

Retten har vurderet, at overfaldet på den 24-årige var et drabsforsøg. Men eftersom man ikke konkret kunne udpege, hvem der havde ført knivene, kunne retten ikke udelukkende dømme ti ud af de 15 tiltalte for grov vold. Fem personer blev frifundet, og en enkelt er blevet udskilt af sagen.

Retten på Frederiksberg har fundet ti personer skyldige i grov vold og har i dag idømt dem mellem fem og seks års fængsel. En enkelt person har desuden fået en betinget udvisning, mens en anden er blevet udvist for bestandigt.

De ti dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Foredrag: Lykken ligger i et simpelt liv

Venskab på tværs af Norden fejres