Københavns Kommune vil placere et bosted til 40 misbrugere som nabo til Vanløse Privatskole. Foto: Martin Sørensen

Sur 😠

Bosted-planer giver massiv kritik

 Planerne om at placere et bosted for udsatte misbrugere ved siden af Vanløse Privatskole har delt vandene blandt læserne. Borgmester er lydhør overfor kritikken, men fastholder behovet.

Et bosted til 40 misbrugere på Linde Allé var en nyhed, der fik læserne til tasterne. Da vi sidste uge lagde nyheden ud via Facebook væltede det ind med kommentarer, der i høj grad udtrykte bekymring for det kommende bosted, der – hvis det bliver vedtaget – bliver nærmeste nabo til Vanløse Privatskole.

Som tidligere beskrevet i Vanløse Bladet er placeringen fundet efter lang tids søgen efter egnede steder. Men det kræver en ny lokalplan, hvis bostedet skal blive til noget – i den forbindelse bliver naboerne også hørt.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) er lydhør overfor kritikken, men fastholder behovet for at have et sted til udsatte borgere.

»Jeg har forståelse for, at planerne om et botilbud til socialt udsatte på Linde Allé kan give anledning til bekymring blandt de lokale. Og vi vil gøre, hvad vi kan for, at der ikke opstår utryghed i lokalområdet. Hvis der skulle opstå utryghed på skolen og blandt de lokale, når bostedet er bygget, vil det blive taget meget alvorligt. Når det er sagt, har København et stort behov for nye botilbud til udsatte borgere. For København skal være en mangfoldig og rummelig storby med plads til alle, hvor mennesker med forskellig social baggrund kan bo ved siden af hinanden,« lyder det fra socialborgmester.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nedtælling til start: Så nærmer loppetiden sig

Helt nyt Matas-koncept åbner på Østerbro