Teaterdirektør John Stephensen er en glad mand. Hans teater, Aveny-T, er sikret økonomisk støtte i de næste fire år. Arkivfoto: Martin Sørensen

Jubel hos Aveny-T: får otte millioner kroner i støtte

AFTALE. Ny scenekunstaftale fra regeringen giver Aveny-T statsstøtte i de næste fire år til at udvikle mere teaterkunst til de unge.

TEATER: Der er uden tvivl stor glæde hos teaterdirektør på Aveny-T, Jon Stephensen, teatret er nemlig sikret statsstøtte de næste fire år.

Årsagen er, at regeringen i samarbejde med De Konservative, Socialdemokratiet, DF, Radikale Venstre og SF har indgået aftale om en ny scenekunstaftale.

Aftalen skal være med til at forny og udvikle scenekunstområdet, styrke tre teatre i Jylland, men der gives også penge til bl.a. Bellevue Teatret, Baggårds Teatret og Aveny-T på Frederiksberg.

Der er i alt 33 millioner kroner i puljen til uddeling blandt teatrene, der nu kan se frem til statsstøtte i fire år.

Penge i fire år

Aveny-T på Frederiksberg Allé får et fire-årigt udviklingstilskud på otte millioner kroner, der udbetales med tre millioner kroner i år og 2020, 1,5 millioner kroner i 2021 og en halv million kroner i 2022.

Pengene gives til Aveny-T for at kunne fortsætte udviklingen af teater til det unge publikum.

Men for at Aveny-T kan modtage pengene fra staten, så kræves det, at Frederiksberg Kommune også yder et tilskud til teatret for de unge.

Aveny-T har blandt andet verdenspremiere på Skam 3 til september.

Sidste gang Skam 2 spillede på teatret, trak den mange unge ind i teatersalen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Tættere på strøm til skibe på Langelinie

Nørrebrokunstnere gør afstanden til sidemanden kortere