Fotograf Britt Lindemann. Foto: Bjørn Jakobsen
in ,

Klik Klik: Fotografen stiller skarpt på musikstuderende

NY BOG. Fotografen Britt Lindemann har udgivet en fotobog om det musikalske liv på Musikkonservatoriet, der er en del af en triologi. Ideen kommer fra hendes afdøde datter Maren, som studerede musik i Liverpool.

MUSIK: Ikke en men hele tre bøger er det blevet til for fotografen Britt Lindemann, der i ti år har fulgt det musikalske liv på Musikkonservatoriet på Rosenørns Allé.

Den sidste bog i rækken af triologien ’At se Musikken’, har fået titlen ’Voices’, hvor hun er gået tæt på med kameraet hos de sangstuderende fra hele verden, som kommer til Danmark for at blive undervist.

Ideen til at følge de studerende med kameraet opstod, da Britt Lindemanns datter, Maren på 32 år, blev syg og døde.

Datteren havde læst musik på universitetet i Liverpool og var souschef på Vordingborg musikskole, og Britt Lindemann, der havde sagt sit faste job op, da Maren blev syg, arbejdede sig gennem sorgen ved at skildre den verden, datteren elskede.

»Den første bog, Music life, begyndte jeg at fotografere til i 2008, da konservatoriet flyttede ind i det gamle radiohus på Rosenørns Allé. Jeg var nysgerrig på, hvad der mon foregik på alle de etager, i alle de lokaler, kontorer, lydrum og sale. Alle rum bliver brugt, der bliver øvet i trapperum, pulterrum, pedellens kontor, garderober, alle steder kommer der lyd ud fra,« fortæller Britt Lindemann på 71 år, der stadig er en aktiv fotograf.

Fascineret af stemmer

Bog nummer to, Symfonien, viser hvordan de studerende kommer med alle deres drømme og forventninger for at få undervisning, spille sammen i små grupper og lære den kunst at samarbejde i et stort symfoniorkester.

»Jeg har altid været fascineret af stemmer; ikke to er ens, man har altid sit instrument på sig, derfor skal man passe ekstra godt på sig selv, sove godt, bære fornuftigt fodtøj og stå godt på benene.

Når man hører en smuk stemme, tænker man ikke på, hvor vigtigt det er for sangeren at have begge ben plantet solidt i jorden.«

En livsstil at synge

Hun fandt ud af, at sangere ikke bare skal kunne synge godt.

»De skal også kunne synge den stemning, de skal tolke: Smukt, lyrisk, grimt, råbende, hæst, de skal jo synge en historie og kunne spille teater, mens de synger.

På konservatoriet lærer de at danse ballet og i det hele taget bevæge sig, mens de synger. De skal desuden kunne ligge ned og synge elskovs-ovarier, mens de langsomt ’dør.«

Britt Lindemann har især været overrasket over, hvor mange forskellige nationaliteter, der studerer på konservatoriet.

»De studerende kommer fra hele verden for at blive uddannet til klassiske musikere eller sangere. De går ud i verden for at synge i kor, undervise, blive store verdenssangere og måske komme tilbage og undervise andre. Fælles for sangere er, de skal øve i timer hver eneste dag, ellers ruster deres instrument. Så det er ikke bare et arbejde at være sanger, det er en livsstil,« siger Britt Lindemann.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Gårdbutik i byen: Her gror der spiselige svampe og spirer i kælderen

Flere læger til Hovedstaden: Tre nye lægehuse skal løse lægemangel