Foto: Thomas Arnbo/www.arnbo.dk

Læringscafé: Ordbingo og tabelhop skal motivere skolebørnene

SKOLEGANG: Kan ordbingo i dansk, landeleg i geografi og tabel-hop i matematik være med til at gøre en stor forskel for børn? En ny læringscafé på Rådmandsgades Skole skal med fokus på alternative læringsmetoder hjælpe børn, der har brug for ekstra støtte med deres lektier, så de kan vokse fagligt og socialt og skabe den bedst mulige fremtid for dem selv.

Den seneste PISA-undersøgelse viser, at 15 procent af de 15-årige ikke kan læse og 13,6 procent ikke kan regne godt nok til at klare sig på en ungdomsuddannelse. En udvikling som Red Barnet Ungdom håber at lave om på.

Læringscaféen på Rådmandsgade Skole skal være med til at vække lysten hos børn, der er udfordret i skolelivet. Læringscaféerne drives af frivillige fra Red Barnet Ungdom og er en del af partnerskabet ‘Mod på skolelivet’ mellem Egmont Fonden og Red Barnet Ungdom. Partnerskabet skal give fagligt og socialt udfordrede børn lyst til læring, kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse og bedre muligheder for at få det liv, de selv ønsker sig.

De unge frivillige i projektet klædes på til opgaven gennem en stærk og fleksibel organisering, samt løbende uddannelse og kompetenceudvikling. Den frivillige indsats koordineres tæt med lærere og pædagoger, således at barnets behov altid er i centrum.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Debat: Vandflyveren raserer igen

Vandets Dag: Kom og kig på masser af vand hos Frederiksberg Forsyning