Kirken på Vesterbro har længe haft stor succes med drop in-dåb, som her i Kristkirken. Lørdag 30. marts åbner kirken for første gang op for drop in-bryllup. Arkivfoto: Michael Paldan

Sidste chance for drop in-bryllup

GIFTEMÅL. Vesterbro Sogn åbner næste weekend for drop in-bryllup. Det kræver dog, at man har en ‘prøvelsesattest’ med og der kan være en uges leveringstid fra borger.dk

BRYLLUP: Er du en af dem, der overvejer at blive gift til drop in-bryllup på Vesterbro 30. marts, så skal du huske at bestille en prøvelsesattest på borger.dk.

Det kan tage op til en uge, og attesten skal medbringes på dagen. Til gengæld kræver brylluppet ingen tidsbestilling.

Med udsigten til bryllupsinvitationer, bryllupstøj, bryllupslokaler, bryllupsmad, bryllupsmusik og bryllupstaler kan man måske godt blive lidt forpustet.

Men sådan behøver det ifølge kirken på Vesterbro ikke at være.

LÆS OGSÅ: Vielser i stribevis: Nu åbner kirken for drop-in bryllup

Til Vesterbro Bladet sagde sognepræst i Sct. Matthæus Kirke, René Høeg i forbindelse med offentliggørelsen af planerne at:

»Vi gør det fordi, vi kan mærke, der er et behov. Når vi taler med vesterbroerne, viser det sig ofte, at mange gerne vil giftes i kirken, men har fornemmelsen af, at det hurtigt bliver meget stort og dyrt.«

Drop in-bryllup, som kirken arrangerer er et kirkeligt bryllup, hvor parrene kommer ind fra gaden uden forudgående aftale.

De får en kort samtale med en præst, og derefter bliver de viet knælende ved alteret med folkekirkens vielsesritual.

Man kan komme til drop in-bryllup lørdag 30. marts fra klokken 16 til 18 i Sct. Matthæus Kirke, Matthæusgade 31 på Vesterbro.

Parrene skal forinden bestille en prøvelsesattest på borger.dk og det kan tage op til en uge, inden den lander i e-Boks.

Attesten skal man have med på dagen. Mindst en af parterne skal desuden være medlem af folkekirken.

Tidligere samme dag, fra klokken 13 til 15, inviterer Sct. Matthæus Kirke til drop in-dåb, hvor man kan blive døbt uden tilmelding, men ved fremvisning af billed-ID.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Dom i byretten til to gerningsmænd: Syv og fem års fængsel samt udvisning af Danmark

Tysk investor køber ejendom i Flintholm