Arkivfoto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix

Lokale jobcentre lukker: Nu skal ledige tage til Valby

Når kalenderen skriver 26. marts flytter seks københavnske jobcentre sammen i et stort center på Gammel Køge Landevej 43 i Valby. Jobcentre, der i dag har til huse på Skelbækgade, Baldersgade, Nyropsgade, Sundholmsvej, Teglværksgade og Hejrevej.

I en pressemeddelelse fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen skriver de, at 2.500 københavnere fremover vil kunne få glæde af nye og mere moderne forhold, når de besøger jobcentret, ligesom borgerne samtidig slipper for, at de den ene dag skal møde på et jobcenter, mens de den næste dag bliver indkaldt til et jobcenter i en anden del af København.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er glad for at kunne give ledige københavnere og medarbejderne de bedst mulige rammer til den fælles indsats for at få flest mulige i job og uddannelse.

»Jeg glæder mig meget til, at vi snart slår dørene op til det nye Jobcenter København. Nu bliver mange af vores dygtige medarbejdere samlet under ét tag, som alt andet lige vil betyde, at de kan udveksle erfaringer og dele viden i højere grad, end da de var spredt rundt i byen. Og det vil helt sikkert komme de ledige københavnere til gode,« siger hun i pressemeddelelsen.

FAKTA:

  • Flytningen kommer til at foregå i etaper, men jobcenteret på Gammel Køge Landevej åbner for de første borgere 26. marts.
  • Det er de nuværende jobcentre på Skelbækgade, Baldersgade, Nyropsgade, Sundholmsvej, Teglværksgade og Hejrevej, der flytter sammen i Jobcenter København på Gammel Køge Landevej 43 i Valby.
  • Cirka 900 medarbejdere bliver fordelt på 33.000 kvadratmeter.
  • 80.000 ledige københavnere vil i løbet af et år bruge Jobcenter København i Valby, hvor der vil blive afholdt 200.000 samtaler om året.
  • 2.500 borgere vil komme på Jobcentret på Gammel Køge Landevej om dagen, enten for at deltage i kurser i blandt andet at skrive CV og ansøgninger, eller fordi de skal til en samtale.
  • Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning kommer til at spare op mod 22 millioner kroner i drift om året ved at flytte jobcentrene sammen. Penge, der i stedet kan gå til kerneopgaven med at få ledige københavnere i job og uddannelse.
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ungdommens kunst: Fremtiden er landet

Dragør Revyen genopstår til efteråret