Janni Pedersen og hendes mand Kim Faber bor ved Sankt Hans Torv. Foto: PR
in ,

Lokal studievært udgiver debutroman

BOGDEBUT: Studievært og krimi- og retsreporter på TV2, Janni Pedersen, har kastet sig ud i forfatterlivet med sin nye krimi ’Vinterland’, skrevet sammen med manden, Kim Faber. Privat er parret bosat i området omkring Sankt Hans Torv, hvorfra inspirationen til debutbogen er kommet.

Janni Pedersen blev i 2018 kåret som Årets Nyhedsvært af Billed-Bladets læsere. Kim Faber er arkitekt og journalist på Politiken. Han har tidligere skrevet en række non-fiktions bøger, men dette er hans skønlitterære debut.

En fortælling om det rå

Bogen udkommer 21. marts og er en krimi om terror, vold, sorg og ensomhed – og om at nærme sig sin udløbsdato.

En tjenstlig forseelse har sendt den garvede københavnske politikommissær Martin Juncker på tvunget ophold i den lille sydsjællandske provinsby Sandsted. Sammen med en politielev og en ung politiassistent får han til opgave at håndtere udfordringerne med et nærliggende asylcenter – samtidig med, at han skal tage sig af sin aldrende, demensramte far, som han i øvrigt altid har haft et elendigt forhold til.

Da en kraftig bombe rammer et julemarked i Indre København, og Juncker ikke deltager i efterforskningen, føler han sig hægtet helt af. Det gør hans tidligere makker Signe Kristiansen til gengæld ikke. Hun indleder jagten på gerningsmændene, mens hun kæmper med frygten for, at hendes søster er blandt de omkomne. Efterforskningen ender ret hurtigt i en blindgyde. Men så får Signe et tip, der trækker opklaringsarbejdet et sted hen, hun ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig.

Samtidig lander der, til Junckers store forbløffelse, en mordsag på hans bord: En mand er blevet myrdet med et jernrør, og hans kone er forsvundet. Umiddelbart ligner drabet et almindeligt voldeligt overfald, men da det viser sig, at den dræbte havde nynazistiske forbindelser, tegner konturen sig af en større sammenhæng.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Syng med i Bellahøj Kirke

Min demenssyge far