Linda og U12 drengene. Foto: Anders Bentzon.

Prisfest tirsdag: Linda har Tårnby-bold i blodet

ÅRETS IDRÆTSLEDER. Som bestyrelsesblæksprutte gennem godt 20 år er fodboldklubben AB Tårnbys Linda Sommer Årets Idrætsleder 2018. »Det er ledere som Linda Sommer, der er brug for i klubberne,« hed det i indstillingen.

TÅRNBY: Linda Sommer kom som 22-årig til Tårnby Boldklub omkring 1998. Linda har været med under fem formænd og er fortsat en ildsjæl, som stadig – trods mand, to børn og fast arbejde – holder styr på masser af ting og er overordentligt værdsat i klubben.

Vi dukker op til en træning med hendes elskede U12 drengehold under påskud af, at hun som bestyrelsesmedlem skulle være med til at overraske en anden med prisen som Årets Idrætsleder 2018.

»Nej altså, ’Faxe’ (bestyrelsesmedlem Jens Jørgensen, red.), din bandit… Det er meeeget usportsligt. Det kommer meget bag på mig, det her. Det er dejligt, tak. Men ja, jeg har været med i 100 år, føles det som. Nu er det jo bare drengene, det handler om. Der er 68, og de er mine alle sammen – i starten var det pigerne,« siger Linda.

Turbulente tider

Hun blev valgt ind i bestyrelsen som dame- og pigeformand i 1999. Hun var samtidig medlem af Dragør Boldklubs bestyrelse, men ville gerne arbejde for sin nye klub. Her kastede Linda sig over pige og dameafdelingen med stor iver. Det var det, hun brændte for. Senere tog hun også ungdommen under sine vinger. Ved siden af spillede Linda også med på dameholdet. Nogen stor karriere indenfor fodboldspillet blev det aldrig til, da bestyrelsesarbejdet samt mand og børn tog den tid, hvor Linda skulle forbedre sin teknik.

Manden Carsten havde Linda fundet blandt klubbens medlemmer, og deres førstefødte var en

Foto: Anders Bentzon.

dreng, som omgående blev meldt ind i klubben som passivt medlem.

Da han voksede op, begyndte han at spille i klubben. Herefter kunne netop denne årgang prise sig lykkelig: Linda skaffede opbakning blandt forældrene og skaffede mange goder og sponsorer til holdet. Det gør hun stadigvæk med stor iver. Ligeledes er Linda en af hovedaktørerne ved AB Tårnbys kæmpe auguststævne med mange hundrede deltagere.

I bestyrelsen gjorde Linda sig helt uundværlig med sit engagement. Hun kastede sig over alt arbejde, som skulle udføres: Trænerlister, holdtilmelding, banefordeling, regnskaber, ind- og udmeldinger, kontingentopkrævninger og bogføring. Linda ved alt, hvad der rører sig i klubben, og kender alle trænere.

På et tidspunkt trådte Linda ud af bestyrelsen på grund af interne uoverensstemmelser efter fusionen med AB70 under det nye navn AB Tårnby. Det skulle dog ikke gå ud over klubben, så Linda fortsatte med alt, hvad hun tidligere gjorde. Og lidt mere. I dag er Linda igen med i bestyrelsen, og hun er meget opmærksom på, at klubben skal fungere.

»Man følger jo egentlig bare med. Så går der en formand, så kommer der en ind – og så kommer der en ny. Men jo, jeg har da virkelig holdt ud i mange år,« griner hun.

 

AFSLØRES TIRSDAG KL. 11.30: Amager Bladets idrætspriser – her er hovedprisen

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

En pris til Bahne- for at være i topklasse

Prisfest tirsdag: Christine duperer de rutinerede