Christine sad over i sidste uges holdkamp i 1. division, men blev til gengæld overrasket med kåringen som Årets Fund. Foto: Anders Bentzon.

Prisfest tirsdag: Christine duperer de rutinerede

ÅRETS FUND. Christine Busch Andreasen fra Kastrup-Magleby Badmintonklub er allerede som 17-årig begyndt at blande sig i toppen af seniorrækkerne. Tirsdag får hun prisen som Årets Fund 2018.

KASTRUP: Christine Busch Andreasen imponerer alt og alle, når hun svinger ketsjeren. Kastrup-Magleby spilleren på 17 år er nummer otte på juniorverdensranglisten i damedouble – og allerede på top-200 for seniorer.

Hun har været en fast bestanddel af de danske ungdomslandshold i damedouble og mixdouble, siden hun var 12 år gammel, og i klubben på Gl. Kirkevej spiller hun på 1. divisionsholdet. Vi fanger hende i hallen inden en holdkamp, hvor hun ikke stiller op på grund af en mindre skade – men er troppet op for at heppe på holdkammeraterne.

»Spændende. Jeg havde godt hørt om prisen, da Freja (Ravn, klubkammerat, red.) fik den. Jeg er helt overrasket, det havde jeg ikke lige set komme. Jeg er da vildt glad, det er jo en mega-stor ære,« smiler hun.

Op til seniorerne

Christine deltog første gang i Europamesterskaberne for U15 i 2016 og har siden deltaget i EM for U17 og U19. Hun blev allerede som 16-årig udtaget til verdensmesterskaberne for U19 og har vundet adskillige medaljer til DM og EM for ungdom.

I februar sidste år spillede hun sit første senior-DM og nåede ottendedelsfinalen i både mix- og

Foto: Anders Bentzon.

damedouble, i marts var hun med på det danske landshold ved German Junior Open og i april tog hun sølv i mix- og bronze i damedouble ved U17 DM.

I november var Christine til ungdoms-VM i Toronto, Canada. Det danske hold blev nummer otte i holdturneringen, og individuelt nåede hun frem til ottendedelsfinalen i damedouble, hvor det blev til nederlag til et godt japansk par. I mixdouble tabte hun anden runde til et kinesisk par, der senere nåede semifinalen.

Efter flere seniorturneringer rundt om i Europa var hun i december udtaget til ungdoms-EM i Tallinn som førsteårs U19-spiller. Her skulle hun følge op på sidste års sølvmedalje i damedouble ved U17 EM, og ikke mindst holdguld for det danske landshold. Christine tog sølv med det danske hold i holdturneringen og en bronzemedalje i den individuelle turnering i mixdouble.

Derudover nåede Christine kvartfinalen i damedouble og tabte her til de senere europamestre.

»Det har været et år, hvor jeg har fået lov til at deltage i nogle af de helt store turneringer. VM for anden gang, hvor jeg kom op mod de allerbedste, og medalje til EM. Det har været et virkelig stort efterår.

Nu har jeg lige haft et par småskader, men jeg er ved at være der. Det næste store mål er at være helt skarp til VM i efteråret – der vil jeg gerne være med helt i toppen. Det gav meget sidste år at slå nogle af de gode asiater og føle, at man kan være med – det gav blod på tanden,« fortæller Christine, som startede med ketsjeren, da hun var seks år og boede på Christianshavn.

Fjer i familien

Dengang spillede hun i nu lukkede ABC i Markmandsgade, inden hun rykkede til KMB. Familien bor nu i Kastrup, og Christine går på Falkonergården Gymnasiums fireårige idrætslinje, hvor morgentræning og rejser til turneringer er bygget ind i uddannelsen.

»Det lå lidt til familien, hvor nærmest alle spillede, så det kom nærmest automatisk. Og så var det motiverende at være med til alle de store turneringer, men også fællesskabet her i klubben giver meget – alle de mange timer, man er i hallen… Det var fedt at komme op mod nogle af de rutinerede spillere, da jeg var 15. De tog rigtig godt imod mig

Jeg så egentlig ikke så meget badminton dengang. Det gør jeg nu, men der har aldrig rigtigt været nogen specifikt, jeg har set op til. Vi har jo mange gode danske spillere, som er store rollemodeller.

Den store drøm er at rejse rundt til de helt store turneringer, All England, VM og OL – at vinde medaljer der…«

Næste opgave for Christine er DM om to uger.

 

AFSLØRES TIRSDAG KL. 11.30: Amager Bladets idrætspriser – her er hovedprisen

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Prisfest tirsdag: Linda har Tårnby-bold i blodet

Mikkel bygger både i sin kælder i Husumgade