Hvert år kommer omkring 15.000 danske børn til skade. Ulykker er det største sundhedsproblem for børn, og derfor bestiger Thomas Gervig bjerge - for de indlagte børn. Foto: Thomas Gervig
in ,

Elsker 😍 Wow 🤩

Thomas bestiger russisk bjerg til gavn for indlagte børn

BRYGGEN: Thomas Gervig fra Islands Brygge bestiger Europas højeste bjerg Mount Elbrus i Rusland med et hold danskere til sommer

Det gør danskerholdet for at samle ind til Børneulykkesfondens initiativ ’Legeheltene’. Bjergbestigningen går under navnet ’Climb for Charity’, skriver Børneulykkesfonden i en pressemeddelelse.

Sommerferie for motorik

21. juni-1. juli, drager Thomas Gervig afsted med de 15 andre danskere. De skal tilbagelægge 5642 meter, før de kan donere til Børneulykkesfondens ’Legeheltene’.

Pengene skal mere præcist gå til styrkelse af motorik og aktiv leg for indlagte børn rundt omkring i Danmark.

En sådan bjergbestigning kræver udholdenhed og viljestyrke. Derfor har Thomas Gervig trænet efter et ambitiøst program for at kunne klare turen. Bryggeboeren og resten af holdet har valgt den sværeste rute til toppen af bjerget. Ruten svarer til at løbe tre maratonløb i streg.

En million til Legeheltene

»I 2018 besteg jeg Kilimanjaro sammen med ’Climb for Charity’. Ligeledes ad den hårdeste rute. Der fik vi samlet cirka 1.000.000 kroner ind til Legeheltene. Det går virkelig til et godt formål, og hver en donation går til de børn der er indlagt på de danske sygehuse på længere ophold,« fortæller Thomas Gervig i pressemmeddelelsen og opfordrer folk til at følge med på Facebooksiderne: ’Børneulykkesfonden’ og ’Legeheltene’.

Deltagernes indsamling foregår blandt andet via en velgørenhedsauktion og sponsorater fra virksomheder. Derudover kan venner, familie og virksomheder blive ’højdemetersponsor’ ved at donere et beløb for hver højdemeter, som Thomas bestiger.  nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

VINKONGE PÅ NØRREBRO: »Jeg ville eje hele København«

Endelig: Valbyparkens Strand er på vej