Vester Remisepark er stadig en ¿kampplads¿. Folkene bag Vester Remisepark blev præmieret for deres kamp for at bevare og udvikle det eksisterende frem for at rive det ned. Pressefoto

Elsker 😍

Hæder til projektet om Vester Remisepark

FORSKØNNELSE. Projektet for at bevare Vester Remisepark som åndehul i storbyen modtog ros og diplom.

 

HÆDRENDE: Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har netop valgt at hædre Vesterbro Lokaludvalg og Vester Remiseparks Venner for projektet omkring de gamle DSB-arealer på Vesterbro.

»For os er det væsentlige at holde fast i, at der er en anden mulighed end at rive ned og bygge nyt. Der kan desuden sagtens være en økonomisk værdi i at bevare det nuværende,« siger formand for Vesterbro Lokaludvalg Thomas Egholm.

Vitalt åndehul

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har valgt at arbejde med Københavns åndehuller. Fordi byen udvikler sig, er friarealerne under pres. Men det er, ifølge foreningen, vigtige, vitale åndehuller. I alt honorerer Foreningen Hovedstadens Forskønnelse i 2019 fire åndehuller. Et af dem er altså Vester Remisepark på Vesterbro.

»Vester Remisepark er på grund af størrelsen, bygningerne og historien et sted, der vil kunne give det sydlige København et vitalt åndehul på størrelse med Fælledparken. Men stat og kommune har planer om at bebygge de 60 ha., som DSB nu forlader, med boligblokke – og dermed også øge den sociale skævvridning mellem nord og syd i byen. Ildsjæle i Vester Remiseparks Venner og i Vesterbro Lokaludvalg arbejder ihærdigt med at udvikle stedets potentialer til gavn for mennesker i byen.« skriver de i udtalelsen om Vester Remisepark.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Nordens kaviar hitter: To gode opskrifter med stenbiderrogn

Hotel Pro Forma er flyttet ind i kunstens rette rum