Morten Medici og Maj Busted Vestergaard, med datteren Billie, vil gerne have gjort Rådmandsgade mere trafiksikker. Fotos: Frank S. Pedersen

Trafikkaos i institutionsgaden

Et stort antal børn færdes flere gange dagligt på Rådmandsgade, der trænger til at blive gjort mere børnevenlig. Det mener forældrerådsformænd, der har skrevet til kommunen for at få gjort området mere trafiksikkert.

TRAFIK: »Institutionens buschauffører bliver tit svinet til af andre bilister, der er havnet i kø, fordi bussen holder parkeret foran, og der så ikke er plads til at to biler kan passere hinanden,« fortæller Maj Busted Vestergaard.

Mens vi står på fortovet og snakker begynder en sort VW at bakke ude på gaden fordi en lille varevogn er på vej den anden vej og en cyklist må også stoppe op for at give plads til varevognen. Heller ikke her er der plads til, at de kan passere hinanden på grund af parkerede biler. Imens kommer flere biler til fra begge sider og illustrerer fint de problemer med trafikken på Rådmandsgade, som har fået forældre til børn i de mange institutioner til at henvende sig til kommunen.

Lig på bordet

»Jeg tror ikke, at der er sket en ulykke endnu, men på forældrerådets seneste møde med forældre blev der igen spurgt, om nogen skal dø, før der bliver gjort noget ved vejen,« fortæller Maj Busted Vestergaard.

Hun er mor til fire-årige Billie og formand for forældrerådet i Børnejunglen, en af de efterhånden mange børneinstitutioner i gaden. Andre er selve Rådmandsgade Skole med tilhørende fritidsinstitution, og Den grønne Giraf på den anden side af Mimersgade, samt en privat institution.

»Det er blevet en institutionsgade. Og så ligger Bananna Park, som skoleeleverne bruger meget, jo også på den anden side af gaden,« siger hun.

Efter reglerne

Problemet med parkerede biler og gennemkørende tung trafik i Rådmandsgade findes næsten hele vejen fra Dagmarsgade til Tagensvej.

»Jeg må nogen gange tage mig selv i at have lyst til at lege politimand over for alle de biler, der holder forkert, når jeg cykler her forbi. Måske ville problemet være mindre, hvis alle overholdt reglerne« siger Morten Medici, der er formand for forældrerådet i Cismofytten og for forældrebestyrelsen i Klynge E, der omfatter seks af institutionerne i området, blandt andet Børnejunglen, skolens fritidsinstitution og Den grønne Giraf.

Risikabelt for alle

Det er klyngens forældrebestyrelse, der denne gang har taget initiativ til at sende et brev til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget. Her gør de opmærksom på, at det drejer sig om cirka 1.000 børn, der har deres daglige gang i institutionerne og skolen:

’Som situationen er nu oplever vi, at det er meget risikabelt for både børn, forældre og personale at gå og cykle til institutionerne i gaden, ligesom mange bilister føler sig berørt af de dårlige forhold.’

Uden penge

Det har fået forvaltningen til at reagere, og love et møde og en besigtigelse at situationen. Men også at gøre opmærksom på, at der ikke er penge til at gøre det store ved sagerne.

»Jeg ved selvfølgelig ikke hvad man skal gøre, men det ville for eksempel hjælpe meget, hvis man kun måtte parkere i den ene side af vejen. Det koster vel ikke så meget,« siger Morten Medici. Han er godt klar over, at man må forvente trafik som beboer i en storby.

»Men det ville være fint, hvis man koncentrerede trafikken dér, hvor der er plads til den.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Forsvundne handsker i skoven

Walk in the park med forvaltningen