10-årige Alma Bordal Schmidt startede for nylig sin egen bogklub på Sydhavnen Bibliotek. Fra 16.-24. marts kan børn i alle aldre måske også finde glæden for læsningen, når Sydhavnen er en del af Københavns første børnelitteraturfestival 'Vi <3 bøger'. Arkivfoto: Benedicte Lorenzen

Børnelitteratur: Sydhavnen bibliotek byder op til boglig festival

VI ELSKER BØGER. Der er både gak og løjer, grusomme historier og teater på menuen, når Sydhavnen Bibliotek inviterer børnene indenfor til Københavns første Børnelitteraturfestival.

LÆS LØS: I lørdags blændede Københavns mange biblioteker op for en helt ny litteraturfestival, der henvender sig til børn i forskellige aldre. Festivalen, der går under navnet ’Vi <3 bøger’ har til formål at vække en tidlig interesse for litteraturens verden og glæden ved at læse sig dybt ind i den, når man altså har lært at tyde bogstavernes magi.

Litteraturlige oplevelser

Har du ikke nået at være med til nogle af børnelitteraturens mange forskellige arrangementer, er det bare at sænke skuldrene og tjekke programmet ud, festivalen varer nemlig helt til 24. marts, så der er stadig rig mulighed for litteraturlige oplevelser.

Til arrangementerne vil en række af landets største børnebogsforfattere læse op fra og fortælle om deres værker. Der vil desuden være mulighed for at gå på opdagelse i et væld af workshops, teaterforestillinger og filmvisninger, der alle er samlet under overskriften ’Fantastiske fortællinger’.

På Sydhavnens bibliotek er de klar med tre arrangementer, som alle er gratis men kræver tilmelding pr. deltagerpå Billetto

Lørdag kl. 11.00-12.00

’Gak og løjer med Marianne Iben Hansen’:

Marianne vil læse den gakkede og rørende historie om Lille Frøken Pingelpot, men man skal ikke bare sidde stille og lytte. Marianne inviterer på en rundtur i sit sproglige univers, hvor man skal rime og rappe og lege med ord. Marianne er forfatter til en lang rækkesjove, rimede/rappede billedbøger.

Arrangementet er for børn fra 5 år og deres voksne.

Mandag kl. 10.00-11.30

’Den grusomme historie om Medusas hovede’ med Asterions Hus

En drabelig historie om den væmmelige slangehovedede Medusa, om Zeus og andre mægtige guder, om det forfærdelige havuhyre, den fantastiske helt og den skønne lænkede prinsesse. Tør du se med…?

Arrangementet er for børn fra 3-8 år og deres voksne.

Tirsdag kl. 11.00-11.45

’Godmorgen sol’ med Apollo teater

Vær med på en kalejdoskopisk rejse gennem Halfdan Rasmussens naivistiske univers, hvor guiderne er ingen ringere end Snemand Frost og Frøken Tø!

Oplev Maj måneds katte, Kanonkongen Knold, Muffedissemanden, og mange flere.

Arrangementet er for børn fra 6 – 12 år og deres voksne.

Se hele programmet her

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

I seng med arkæologien, fjenden, flisen og kunsten, altså i bogform

Søndag på Montmartre: Jazz og videnskab smelter sammen i kunstnerisk samtale