Brian Belling leder af afdeling for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi taler med pressen på et pressemøde på Politigården i København den 15. marts 2019. En 26 årig mand er sigtet for drab på tre ældre mennesker i et boligkompleks i København. (Foto: Celina Dahl/Scanpix 2019)

Ked 😭

Politiet sigter 26-årig for tre drab på ældre mennesker på Østerbro

I forbindelse med en efterforskning på et drab på Østerbro, hvor 81-årig blev dræbt i sit eget hjem, gjorde pårørende og beboere politiet opmærksom på andre mistænkelige hændelser. Det får nu politiet til at konstatere, at der er yderligere to dødsfald i samme boligkompleks, hvor der er sket mistænkelige hændelser.

»Vi har i to tilfælde kunne konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene,« siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også: Efter drab på ældre på Østerbro: Politiet undersøger flere dødsfald

De to andre dødsfald drejer sig om en 83-årig kvinde og en 81-årig mand, som afgik ved døden 2. marts. Alle tre dødsfald er foregået i det samme boligkompleks.

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov understreger, at Københavns Politi har sat massivt ind på efterforskningen:

»Det skaber forståeligt stor utryghed i området. Vi tager bekymringen meget alvorligt og har afholdt møde med beboerne. Samtidig har vi sat massivt ind med henblik på en bred efterforskning af de konkrete sager og andre mistænkelige hændelser i samme boligkompleks.  Vi vil gerne anmode beboere og pårørende fra området, som ikke allerede er i kontakt med politiet, om at kontakte os, hvis de har oplysninger om mistænkelig adfærd,« siger han.

Sagen, hvor den 26-årige mand nu er sigtet for i alt tre drab, behandles for lukkede døre.

Oplysninger til efterforskningen rettes til Københavns Politi på tlf. 1-1-4.

Politiet afholder en kort briefing om sagen i dag klokken 13.

Opdateres

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Simon Reenberg

Om journalisten Simon Reenberg

Jeg er ansvarlig for minby.dk og Facebook-siden af samme navn. Har du et tip til en god historie i København, så skriv til mig på info@minby.dk.

Benhaard(er) rap: Kom til politisk rap med Bertel Haarder

Efter drab på ældre på Østerbro: Politiet undersøger flere dødsfald