Bellahøjmarken skal affredes så der kan bygges en permanent campingpladsen. Det er lokaludvalget splittet omkring - et flertal bakker dog Folketingets lovforslag op. Arkivfoto: Dan Møller

Lokaludvalg splittet om Bellahøjmarken

Et flertal og formanden i Vanløse Lokaludvalg hylder udbygningen af campingpladsen på Bellahøjmarken. Et mindretal er bekymret for udvidelsen.

Hvis Folketinget som forventet stemmer for affredningen af Bellahøjmarken bliver der udsigt til en helårscamping, der samtidig er større.

Baggrunden for planerne om en større helårscampingplads på Bellahøjmarken er det kommende byggeri på Amager Fælled, hvor en campingplads skulle have ligget. Men da der i stedet skal være boliger, er det altså Bellahøjmarken, der skal udvides med flere funktioner og fungere som en helårscamping. Det kræver dog at Bellahøjmarken bliver affredet, hvilket Folketinget skal stemme om tirsdag.

Mindretal imod

Udsigten til at affrede Bellahøjmarken er der dog delte meninger om i Vanløse Lokaludvalg.

På sit seneste møde vedtog et flertal i Vanløse Lokaludvalg med formand Bent Christensen i spidsen at lokaludvalget er enig i affredningen og mener, at det vil skabe mere liv. De anbefaler dog, at der skal arbejdes med den frie adgang til området med de naturlige hensyn til campingen. Og så anbefaler de, at der er mulighed for på området at afholde tre kræmmermarkeder årligt.

Men syv medlemmer (ud af i alt 23) fra lokaludvalget kunne ikke istemme det kor, og derfor har de lavet en mindretalsudtalelse, hvor de erklærer sig uenige i affredningen.

»Dette vil begrænse borgernes hidtidige frie adgang til dette grønne og rekreative område,« som det hedder i udtalelsen.

Et andet medlem, Anne Fausbøll, er også uenig i affredningen, og mener at det vil påvirke trafikken på Hvidkildevej til og fra Mågevej, ’som i forvejen er meget trafikeret, hvilket bør indgå i behandlingen af sagen.’

Hvis lovforslaget bliver vedtaget tirsdag, vil det ophæve den eksisterende fredningsbestemmelse, som begrænser brugen til camping i højest fire måneder om. Bellahøjmark vil herefter kunne benyttes til camping hele året.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kom til Tchaikovsky-koncert

Skybrudsprojekt: Peter Bangs Vej delvis ensrettet