Michael Sydhavn Hansen lovede tilbage i september, at han ville kæmpe mod kommunens planer til det sidste. Foto: Martin Sørensen

Ulovligheder: Stejlepladsens forkæmpere melder kommunen til EU

Et flertal i Folketinget er på tirsdag klar til at vedtage lovforslaget, der blandt andet ophæver fredningen af Stejlepladsen og giver By & Havn mulighed for byudvikling.

BYUDVIKLING: i dag kl. 10.20 sendte Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, lovforslag L153 videre til 3. behandling. Det skete uden bemærkninger fra salen. Samme scenarie kan sagtens udspille sig på tirsdag, når lovforslaget står til at blive endelig vedtaget.

Men i samme øjeblik det sker, er Michael Sydhavn Hansen klar til at trykke på knappen.

»Vi lægger sag an mod kommunen i EU,« fortæller han, der allerede i september her i avisen fortalte, at han ville kæmpe imod kommunens planer til det sidste.

LÆS OGSÅ: Naboer frygter byggeri i havnen

Siden har der været utallige politiske besøg og møder ved og på Stejlepladsen, der er samlet mere end 17.000 underskrifter ind, og der er blevet demonstreret på både Rådhuspladsen og ved Christiansborg.

LÆS OGSÅ: Vink med en bundgarnspæl: 17.287 støtter til fred på Stejlepladsen

Lige lidt har det hjulpet. Et flertal i Borgerrepræsentationen har fået hjælp af et flertal i Folketinget, der nu vedtager den lov, der bliver enden for Stejlepladsen, som vi kender den i dag.

Hastet igennem

Det hele er sket på et halvt år.

»Jeg er overrasket over, hvor hurtigt det er gået. Byudvikling er normalt ikke sager, der har travlt,« siger han, der til gengæld ikke er i tvivl om, at hastigheden er et tegn på, at der er noget galt. Det er derfor han melder kommunen til EU-retten.

I forbindelse med behandlingen af lovforslaget i Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg er ministeren, Ole Birk Olesen (LA), blevet bedt om at fremlægge et notat, som kommunen har fået udfærdiget af advokatfirmaet Horten.

Notatet bliver brugt som grundlag for kommunens afgørelse af, at man er erstatningspligtig over for By&Havn, der ikke alligevel kan byudvikle på Strandengen, som man vil frede. Og erstatningen er altså blandt andet Stejlepladsen.

Hemmelig begrundelse

Problemet med notatet er, at det er hemmeligt, og at selv ministeren ikke har set det.

»Vi hiver kommunen i EU-retten fordi, de bliver ved med at sige, at de har ret, ud fra et dokument, vi ikke må se. Spørgsmålet er, hvad det er, der er så hemmeligt. Jeg tror, at det er fordi, der er indgået en aftale uden hjemmel i lovgivningen,« slutter Michael Sydhavn Hansen overbevist.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Vind billetter: I Cirkus Arena med Bubber

Uanset tilbagetrækning: Der skal bygges på Marmormolen