Siden Mozarts Plads blev byggeplads har Anker Jørgensens Plads været foretrukket af lokale øldrikkere. Pladsen er siden billedet blev taget blevet udstyret med et toilet. Arkivfoto: Martin Sørensen

Øldrikkere bliver på Anker Jørgensens Plads

Lokaludvalget peger på borde-bænkesæt rundt i den gamle del af Sydhavnen som alternativ til opholdsstedet på Borgbjergsvej.

SOCIALT: Bestræbelserne på at finde alternative opholdssteder for de sydhavnere, som Metro-byggeriet har fordrevet fra Mozarts Plads, fortsætter. Som vi kunne fortælle i sidste uge er græstrekanten mellem Hørdumsgade og Sydhavn Station ikke længere i spil som aflastning for Anker Jørgensens Plads, hvor en stor del af klientellet fra Mozarts Plads har fundet sig til rette.

LÆS OGSÅ: Ikke plads til øldrikkere: Hørdumsgade blev en nitte

Græstrekanten mistede sin sidste lokale støtte, da lokaludvalget skiftede mening i sagen på grund af bekymringer fra South Harbour Café.

Fortsat pres

Det har fået lokaludvalget til efterfølgende at udsende en pressemeddelelse, hvor man blandt andet kan læse:

’Lokaludvalget er klar over, at dette kan få den konsekvens, at der fortsat vil være pres på Anker Jørgensens Plads i de varme sommerdage, men lokaludvalget vil på den anden side ikke være den afgørende stemme bag at Hørdumsgade-løsningen tvinges igennem mod ønskerne fra boligselskabet AKB, beboerne i Hørdumsgade samt indehaveren af Café South Harbour.

Lokaludvalget vil drøfte med Områdefornyelsen i Sydhavnen, om problemerne på Anker Jørgensens Plads i et vist omfang kan afhjælpes ved at opstille borde og bænke på arealer i det gamle Sydhavnen uden at disse indrettes som egentlige byrum, men blot bliver et tilbud til øldrikkerne, hvor de i mindre grupper kan gå hen, når presset på Anker Jørgensens Plads bliver for stort.

Lokaludvalget vil rette henvendelse til Lokalpolitiet med henstilling om, at de i sommermånederne intensiverer deres opsyn med både Anker Jørgensens Plads og Pios Plæne, og at de er med til at sikre, at skolebørnene kan bruge Pios Plæne som adgangsvej til Ellebjerg Skole uden at blive generet.’

Tænker stadig

Områdefornyelsen har endnu ikke besluttet, hvad man som forvaltning og områdefornyelse skal gøre i sagen fremadrettet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

9.X fik styr på finanserne

Mette rammer igen plet med Årets Kage