I hele landet kommer gæsteundervisere ud på folkeskolerne for at undervise i privatøkonomi. Foto: Danske Bank

9.X fik styr på finanserne

Sortedamsskolen: Til ære for økonomien er uge 11 udråbt som ’Pengeuge’. 9.x på Sortedamsskolen lærte om alt fra budget til ÅOP i den forbindelse. I pengeugen, som Finans Danmark står bag, lærer skoleelever landet over om privatøkonomi. I år gæstede den midlertidige administrerende direktør for Danske Bank, Jesper Nielsen, 9.x på Sortedamsskolen. »Det er et godt tiltag, fordi det styrker de unge menneskers viden om penge og privatøkonomi. Samtidig er det livsbekræftende at møde eleverne. Spørgelysten og interessen for økonomi er stor, og jeg mærker, at det giver noget ekstra for de unge, at vi kommer ude fra virkeligheden. Der bliver virkelig lyttet, og stemningen er god,« siger Jesper Nielsen i en pressemeddelelse om pengeugen. Finans Danmark oplever, at unge ikke har styr på økonomien. 50.000 mellem 18 og 30 år er registreret i RKI. Derfor skal 7.-9. klasse have en større finansiel forståelse.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kommende borgmester: »Et generationsskifte – ikke et systemskifte«

Øldrikkere bliver på Anker Jørgensens Plads