»Da jeg var 14 år gammel, fortalte jeg min far, at jeg ville bo på Frederiksberg, når jeg blev voksen,« siger Simon Aggesen. Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

Like 👍

Forelskede sig i Frederiksberg som barn

PORTRÆT. Frederiksbergs kommende borgmester, 31-årige Simon Aggesen (K), er opvokset i Fredericia, men faldt pladask for Frederiksberg, da han som barn besøgte sin fars søster på Hattensens Allé.

FRA FREDERICIA TIL FREDERIKSBERG: »Da jeg var 14 år gammel, fortalte jeg min far, at jeg ville bo på Frederiksberg, når jeg blev voksen.«

Her kunne historien om Simon Aggesen og Frederiksberg meget vel være sluttet. Det ville i hvert fald ikke have været første gang, at en 14-årig dreng sætter sig noget i hovedet, som aldrig bliver til virkelighed.

Men i tilfældet Simon Aggesen blev udgangen en anden. Den unge jyde holdt fast i barndomsdrømmen og gik mod strømmen, da han som 20-årig flyttede hjemmefra for at læse jura:

»Alle mine venner tog til Aarhus for at studere. Den mulighed havde jeg også. En anden mulighed var København, og her var jeg ikke i tvivl. Jeg skulle til hovedstaden og til Frederiksberg.«

Det var barndommens besøg hos sin faster, der åbnede Simon Aggesens øjne for Frederiksberg:

»Turene i Kongens kvarter og i Frederiksberg Have gjorde et stort indtryk på mig. Her ville jeg bo,« fortæller Simon Aggesen.

Far for anden gang

Unge Aggesen slog sig ned i svømmehalskvarteret, blev cand.jur. og flyttede siden til Porcelænshaven. I dag bor han i kvarteret ved Værnedamsvej sammen med sin hustru, Josephine, og deres søn, Carl-Johan, som fylder tre år til april. Omkring samme tid udvides familien til fire, når Simon og Josephine bliver forældre til endnu en søn.

Simon Aggesen har en fortid som advokat i Danske Banks bestyrelsessekretariat og arbejder i dag som advokat hos MobilePay. Han har været medlem af Kommunalbestyrelsen i ti år og er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Når Simon Aggesen som ventet bliver valgt som Frederiksbergs nye borgmester i forbindelse med Kommunalbestyrelsens møde på mandag 18. marts (denne artikel er skrevet 14. marts) deponerer han naturligvis sin advokatbestalling for at koncentrere sig om stå i spidsen for de 105.000 borgere i landets syvendestørste kommune.

Frederiksberg i topform

Det er en post, som Aggesen ser frem til:

»Med forbehold for at jeg nu også officielt bliver valgt som borgmester, så glæder jeg mig naturligvis rigtig meget til at stå i spidsen for Frederiksberg Kommune,« siger den 31-årige advokat og fortsætter:

»Jeg er utrolig glad for og stolt over, at det er en enstemmig konservativ gruppe, som har peget på mig som Jørgen Glenthøjs afløser. Jeg har også allerede fået mange positive tilkendegivelser fra de øvrige partier i Kommunalbestyrelsen.«

Med Simon Aggesens egne ord er det et Frederiksberg i topform, han overtager:

»Jørgen Glenthøj har forstået at passe godt på Frederiksberg. Han afleverer et parti på toppen. Min store opgave bliver at fortsætte det brede samarbejde i Kommunalbestyrelsen.«

Ikke et systemskifte

Ved kommunalvalget i 2017 vaklede borgmesterstolen under Det Konservative Folkeparti mere end nogensinde. Sølle 172 stemmer var den borgerlige fløj fra at måtte afgive borgmesterposten.

Det er imidlertid ikke et scenarie, der skræmmer Simon Aggesen:

»De konservative gik et mandat frem ved valget. Vi lyttede til borgerne på Frederiksberg, der ønskede et bredt samarbejde i Kommunalbestyrelsen ledet af de konservative. Det fik de. Siden indgik vi et budgetforlig med opbakning fra samtlige 25 medlemmer af Kommunalbestyrelsen.«

Simon Aggesen understreger, at borgerne på Frederiksberg ikke kommer til at opleve den store forskel, hvad enten borgmesteren hedder Glenthøj eller Aggesen:

»Der er tale om et person- og generationsskifte – ikke et systemskifte.«

Sag mellem fond og lejere

Man kan dårligt tale politik på Frederiksberg uden at nævne den amerikanske kapitalfond Blackstones køb af boligerne i blandt andet Den Sønderjyske By. Om tidens helt store varme kartoffel siger Simon Aggesen:

»Salget til Blackstone er en sag mellem boligfonden og lejerne. I respekt for den politiske proces og det faktum, at jeg formelt ikke er borgmester endnu, ønsker jeg ikke udtale mig i konkrete sager.«

En borgmester i maven

Simon Aggesen vil ikke afvise, at der gennem noget tid har boet en lille borgmester i hans mave. En borgmesterspire som har vokset sig større i takt med Aggesens øgede politiske indflydelse:

»Det at være borgmester giver mulighed for at gøre en forskel, så selvfølgelig vil jeg gerne være borgmester. Der hvor jeg synes, vi i Det Konservative Folkeparti er lykkedes med opgaven er, at Frederiksberg består af 105.000 grundlæggeren glade borgere, som er stolte over at bo på Frederiksberg. Det skal de forsat være, når og hvis jeg bliver borgmester.«

Også på det personlige plan har Simon Aggesen et nært forestående mål:

»Jeg skal motionere mere. Som det er nu, løber jeg en gang om ugen, og det er kun når tingene flasker sig. Jeg skal op og løbe to-tre gange om ugen. Jeg kan godt li’ at løbe og er i al beskedenhed god til det. Så det er bare at få det planlagt.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Uanset tilbagetrækning: Der skal bygges på Marmormolen

Forfatterens barndomsven blev morder: Ny fængslende bog af Peter Grønlund