Der var julemarked hos ØsterGro i december. Foto: Dan Møller.

Like 👍

Nu er der håb: Parkeringsfond kan redde ØsterGro

Embedsmænd i Københavns Kommune peger på flere mulige løsninger, som kan redde taglandbruget ØsterGro i Æbeløgade. Østerbro Avis og andre medier har tidligere fortalt, at taglandbruget er ramt af Byggeloven, som kræver 24 parkeringspladser på taget, selvom ingen efterspørger disse pladser, hverken bygningens ejer eller nogle politikere i kommunen.

LÆS OGSÅ: Nyt håb for ØsterGro

Som noget nyt peger Teknik- og Miljøforvaltningen på, at ejeren af bygningen kan indbetale til en såkaldt parkeringsfond, hvorved parkeringspladserne kan etableres på kommunens arealer. Denne løsning er mulig, da kommunen i forvejen har overvejelser om at etablere nye parkeringspladser i området. Denne løsning rummer dog også en række udfordringer. Blandt andet vil kommunen ikke efterfølgende kunne ændre på anvendelsen af parkeringspladserne. Herudover vil kommunen være forpligtiget til at tilbyde samme løsning i lignende situationer fremadrettet.

Dette forslag skal op at vende på et møde i teknik- og miljøudvalget 18. marts.

En anden løsning er, at bygningens ejer vil ændre anvendelsen af selve bygningen til et formål, der udløser færre parkeringspladser.

LÆS OGSÅ: 12.000 bakker op om ØsterGro

En tredje løsning går på, at ejeren indgår aftale med en anden privat grundejer i området, hvor de 24 manglende parkeringspladser kan etableres.

Uanset hvilken af disse tre løsninger, som vælges, skal ejeren af bygningen inddrages, før der kan noget.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EHL) vil hilse endnu flere forslag velkommen.

“Der er rigtig mange gode kræfter, der har hjulpet med at tænke i løsningsmodeller. Desværre har flere af forslagene vist sig ikke at kunne realiseres på grund af ubøjelig lovgivning besluttet på Christiansborg. Jeg har stadig et par ideer, som jeg har bedt forvaltningen om at kigge på, og hvis andre kan se uprøvede muligheder, hører jeg gerne herom ferm mod udvalgsmødet,” siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Landbrug på taget kæmper for sin eksistens

LÆS OGSÅ – DA ØSTERGRO MODTOG HJEMMEBANEPRISEN I 2015: Pokalerne – dem kan der plantes i

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Dåbskjole skal gå på runde til byens børn

Nu er det tid til kulturnat i børnehøjde