Mette Sophie Olsen hos Andersen Bakery med sin vinderkage ¿Purple¿. Foto: Hanne Bjørton

Like 👍

Mette rammer igen plet med Årets Kage

KONDITORTALENT. For anden gang har Mette Sophie Olsen fra Andersen Bakery vundet konditorbranchens konkurrence Årets Kage. Denne gang med ‘Purple’ – en lille sag med mascarponemousse, solbær og pecannøddebund.

BRYGGEN: Konditor Mette Sophie Olsen deltog i lørdags i konditorbranchens konkurrence ’Årets Kage’ for femte gang. Og vandt den igen, lige som i 2017. For at det ikke skal være lyv, har hun på fem år også opnået to andenpræmier.

Den 26-årige konditor blev færdiguddannet på La Glace i august 2017 (hun vandt sin første ‘Årets Kage’, da hun var elev hos La Glace) og har som svend arbejdet på Kurhotel Skodsborg. I dag tager hun sig af konditori hos Andersen Bakery i Thorshavnsgade på Bryggen, blandt andet sammen med konditormester Nichlas Frese, der selv har deltaget på konditorlandsholdet i mange år.

Lilla lækkerbid

Vinderkagen havde Mette Sophie Olsen kaldt ’Purple’. Den består af en vanille-mascarponemousse med solbær-verbena gele på en bund af pecannødder, og så er hele kagen sprayet over med lillafarvet chokolade. (Artiklen fortsætter under billedet)

Den kan godt klare et nærbillede… Foto: Hanne Bjørton

Hvor lang tid bruger man på at finde frem til den helt rigtige form og smag på den kage, man vil indstille til konkurrencen?

»Nu er jeg en, der går meget op i det, så tankerne starter længe før, jeg går i gang. Cirka en måneds tid før konkurrencen prøver jeg forskellige elementer til kagen af, og jeg prøver, indtil den sidder lige i skabet,« fortæller Mette Sophie Olsen.

Deltagerne skulle i lørdags hver aflevere 26 ens kager til dommerkomiteen på Hotel Crown Plaza i Ørestad.

»Og så bliver man bedømt på smag, udseende og rationalitet. Rationalitet vil sige, at kagen er relativt let at producere – er den for svær, tæller det ned,« siger Mette Sophie Olsen.

Der blev indleveret 95 forskellige kager, og under en gallamiddag lørdag aften blev guld-, sølv- og bronzevinderne udråbt.

Har den i tre måneder

konditorlauget.dk er der billeder af alle de indleverede kager. Rigtig mange har valgt at lade kagerne være chokolade- eller nougatfarvede, men Mette Sophie Olsen har noget med farver.

»I de fem år, jeg har været med i konkurrencen, har jeg haft to lyserøde kager og en hvid. Jeg kan godt lide, der er lidt farve på, det er nok min stil, og der var også mange, der havde gættet på forhånd, at netop den var min,« fortæller hun.

Man kan købe og smage vinderkagen hos Andersen Bakery, Thorshavnsgade 26 de næste tre måneder.

Er man mere gør det selv-typen, så kan man på konditorlauget.dk finde opskriften på ’Purple’ og selv gå igang.

Andersen Bakerys elev Sanjiv fik i øvrigt ottendepladsen for sin kage.

Læs mere om bageriet på www.andersen-bakery-eu.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Øldrikkere bliver på Anker Jørgensens Plads

Kom og lær om fortovshaver