Leg i læringscaféen skal lære børn på Peder Lykke Skole og Lergravsparken Skole at gå i skole. Initiativet er en del af ¿Mod på Skolelivet¿. Foto: PR foto.

Lektier skal være en leg: Børn med behov skal lære at gå i skole

Skoleliv: To skoler på Amager har droppet nogle af lektierne til gengæld for læringscafé efter skoletid. Der skal tages andre metoder i brug, hvis børn med ekstra brug for støtte skal lære at gå i skole. Af aktiviteter til læringscaféen er blandt andet ordbingo, landeleg og tabelhop.

Mod på skolelivet
De to læringscaféer er lige åbnet på Lergravsparken Skole og Peder Lykke Skole 20. og 27. februar. Caféerne har til formål at vække lærelysten i børn, der har det svært i skolen. Det er Red Barnet Ungdom med en håndfuld frivillige, der styrer caféerne i fællesskab med Egmont Fonden. Caféerne er en del af ’Mod på livet’. Partnerskabet skal give børn ressourcer til senere at kunne klare en ungdomsuddannelse.

Op mod 15% kan ikke læse og regne
Den seneste PISA-undersøgelse viser foruroligende tal ved danske børns evner i forhold til læsning og regning. Hele 15 procent af de 15-årige kan ikke læse, og 13,6 procent kan ikke regne godt nok – set i forhold til at klare en ungdomsuddannelse. »I et samfund som det danske kan vi ikke være bekendt at svigte disse børns og unges ret til en uddannelse, der kan bringe dem godt videre i livet,« siger generalsekretær i Red Barnet Ungdom, Camilla Burgwald, i en pressemeddelelse.

Præstationskrav pakkes væk
Det er frivilligt om børn har lyst til at deltage i læringscaféerne, der er for indskolingen og mellemtrinnet. Til gengæld er der i det legende læringsunivers skruet helt ned for præstationskravene. Det handler om at have det sjovt, lave fejl og blive inddraget. De frivillige og børnene beslutter i fællesskab, hvad der er svært, og hvordan kan det kan læres. De frivillige i læringscaféen er unge, der uddannes og kompetenceudvikles af Red Barnet. De frivillige koordinerer indsatsen med lærere og pædagoger. Børnenes behov er altid i centrum.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Sangforening: Forårskoncert og fællessang

Vanløse hiver masser medaljer hjem