Efter længere tids arbejde holdt plejehjemsbeboere og skoleelever premiere på podcasts om livets korsveje. Foto: Københavns Kommune

Podcasts om livet: Generationer mødes

Podcast: Torsdag 6. marts holdt Den Grønne Friskole på Amager en popcornfyldt premiere på deres podcasts, som elever i 6.-8. klasse havde arbejdet på i længere tid. Det gennemgående tema for alle podcasts var ’livets korsveje,’ og derfor er programmerne skabt over samtaler med beboerne fra plejehjemmet Kastanjehusene i De Gamles By på Nørrebro.

Et generationsmøde
Alle podcasts bar præg af, at eleverne og plejehjembeboerne har haft dybe samtaler om lange, oplevelsesrige liv. Mødet mellem de unge skoleelever og plejehjemsbeboerne har, udover at være et lærerigt skoleprojekt, beriget beboerne i De Gamles By. »Beboerne elsker at fortælle om deres liv og give erfaringer videre. Og så giver det bare en rigtig god energi at have unge mennesker i huset, så beboerne har i den grad nydt at være sammen med eleverne,« siger Nana Batista, der er afdelingsleder på Kastanjehusene. Skoleeleverne har lavet podcasts om alt fra krig over damptoge til kvinder og skilsmisser. Det er Saleem Film & Dialog, der står bag samarbejdet mellem skolen og plejehjemmet. De vil fortsætte det succesfulde initiativ i løbet af 2019.

nmb

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Efter ti år på posten: Frederiksberg skal have ny borgmester

Kom til koncert med tavse poeter