Jørgen Glenthøj stopper som borgmester på Frederiksberg. Foto: Martin Sørensen

Ked 😭 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Efter ti år på posten: Frederiksberg skal have ny borgmester

Efter ti år på posten har borgmester på Frederiksberg Jørgen Glenthøj (K) meddelt, at han ønsker at stoppe. 31-årige Simon Aggesen forventes valgt som ny borgmester, når kommunalbestyrelsen mødes på mandag for bl.a. at vælge ny borgmester.

Det er en enstemmig konservative gruppe, som peger på Simon Aggesen. En beslutning som er i overensstemmelse med den brede konstitueringsaftale, som Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance, indgik efter seneste kommunalvalg. En aftale som blandt andet tildeler borgmesterposten til Det Konservative Folkeparti i den nuværende valgperiode.

LÆS OGSÅ: Et stykke med kærlighed til FREDERIKSBERG

Borgmester Jørgen Glenthøj fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men genopstiller ikke til næste kommunalvalg.

“Jeg har nået en alder, hvor det vil være passende for mig at tænke på mere tid til familien og andre gøremål. Jeg ser frem til at fortsætte mit politiske arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen valgperioden ud,” siger han i en pressemeddelelse.

Aggesen ny borgmester

Simon Aggesen er 31 år gammel og er i øjeblikket rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

“Jørgen Glenthøj overdrager et Frederiksberg i topform, hvor borgerne er tilfredse, og samarbejdet i kommunalbestyrelsen er bredt og stærkt. Jeg er taknemmelig for og ydmyg over til den tillid, mine politiske kollegaer viser mig. Jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden, så vi i bredt samarbejde kan fortsætte udviklingen af det grønne, velfungerende og veldrevne Frederiksberg, som vi alle holder af,” siger Simon Aggesen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet …

31-årige Simon Aggesen bliver den nye konservative borgmester på Frederiksberg. Arkivfoto: Martin Sørensen

Jørgen Glenthøj har siddet i Frederiksberg Kommunalbestyrelse i mere end 25 år og siger om sine politiske resultater:

“Gennem 10 år har jeg haft det privilegium at stå i spidsen for et Frederiksberg i rivende udvikling. Vi har styrket økonomien, udviklet den kommunale service med høj tilfredshed blandt borgerne samtidigt med, at vi har sænket de kommunale skatter markant. Jeg glæder mig også over, at byen aldrig har været grønnere, og kulturen har fået et markant løft, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

“Nu er tiden kommet til et generationsskifte og derfor giver jeg stafetten videre til Simon Aggesen, som er ung og talentfuld. Alligevel har han allerede masser af politisk erfaring og indsigt til at føre byen og det brede politiske samarbejde videre. Jeg er helt sikker på, at Simon bliver en rigtigt god borgmester.”

Overraskende melding fra Glenthøj

Viceborgmester Jan E. Jørgensen (V) fik først beskeden om borgmesterskiftet onsdag aften 13. marts, da Jørgen Glenthøj kontaktede ham på mobilen.

»Det kom som en stor overraskelse. Jeg regnede med, at Jørgen stillede op til næste kommunalvalg også. Men han vil nok give Simon (Aggesen,red.) en chance for at lære at blive borgmester. Jørgen blev selv kastet ud i borgmesterjobbet, da Mads Lebech stoppede. Jeg har haft et godt og tæt samarbejde med Jørgen, og det håber jeg også at få med Simon,« siger han.

Også de radikales Lone Loklindt hilser den kommende borgmester velkommen.

“Jeg vil gerne takke Jørgen Glenthøj for det tætte samarbejde med Radikale gennem årene. Radikale og Konservative har i rigtigt mange år udgjort kernen i kommunens balancerede økonomiske politik og udvikling af byen i øvrigt.

Særligt glad er jeg for, at Glenthøj efter sidste valg indbød til bredt samarbejde og har vist, hvor godt han trivedes med det. Det kan mærkes hele vejen rundt og det er jeg i al beskedenhed glad for lykkedes. Glenthøj fortjener anerkendelse for sin indsats,” siger rådmand Lone Loklindt (R) og fortsætter:

“Med Simon Aggesen får Frederiksberg en borgmester frem til 2021, som er dygtig og ihærdig. Jeg kender Simon rigtig godt og tror også på, at der er mange muligheder for samarbejde, så Frederiksberg kan være en bæredygtig og socialt ansvarlig by, og hvor byens kulturliv kan få et løft.”

Der er også pøj pøj og god vind fra den røde fløj af Kommunalbestyrelsen til borgmesterskiftet.

2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) siger:
»Jeg vil gerne sige tak for et godt samarbejde til borgmester Jørgen Glenthøj, særligt efter den brede konstituering og det tætte valg i 2017. Jørgen Glenthøj har sat afgørende aftryk på Frederiksberg og stor respekt for det. Socialdemokratiet ser frem til samarbejdet med Simon Aggesen og den øvrige C-gruppe og ønsker tillykke.«

Balder Mørk Andersen (SF) siger:
»Fra SF skal lyde et tak for indsatsen som kommunens førstemand til Jørgen, og tillykke til Simon med posten. SF håber på et godt samarbejde i årene der kommer.
Vi har fortsat masser af konstruktive visioner for Frederiksberg, som jeg ser frem til forhåbentlig i fællesskab at folde ud.«

Thyge Enevoldsen (EL) har kendt Jørgen Glenthøj i mange år.

»Vi har i Enhedslisten haft et fint samarbejde med Jørgen Glenthøj, som vi gerne vil takke ham for. Vi har langt fra været enige om alt, men har alligevel kunne finde fælles fodslag i flere sager.
Jørgen Glenthøj har klart været en stærk socialkonservativ borgmester, så der bliver noget for Simon Aggesen at leve op til. Det forventer vi at han kan, så vi ser frem til et fortsat samarbejde, hvor vi ikke er enige om alt, men alligevel har et tillidsfuldt relation og i fællesskab arbejder for et grønt og socialt bæredygtig Frederiksberg.
Personligt er det 32 år siden Jørgen og jeg havde vores første politiske diskussion, det har måske været om der var råd til hovedrengøring i hjemmehjælpen, så jeg er glad for at han bliver i kommunalbestyrelsen perioden ud. Så kan vi nå et par debatter til.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Afsløring: Her er navnene til Tivolis ‘torsdagsrock’

Podcasts om livet: Generationer mødes