Søndag er der stor irsk parade gennem København. PR-foto
in ,

Tip til weekenden: Grøn parade gennem byen

Søndag fejres den irske nationaldag for 15. gang i København med grønt optog gennem Københavns Indre By.

Irland kaldes også ’Den grønne ø’ og derfor er farven grøn – sammen med den lille trekløver ’Shamrock’en’ og alfen ’Leprechaun’ med sin karakteristiske grønne hat – noget som de fleste forbinder med St. Patrick’s Day.

Irerne, der elsker fest og sociale sammenkomster, er kendte for at sprede den gode stemning omkring sig. Livsglæden og energien finder man også i den traditionelle musik og dans.

Copenhagen St. Patrick’s Day Parade fejrer netop dette hvert år 17. marts og er således, nu på sit 15. år.

Irish coffee og irsk øl

Dørene åbnes til det irske telt på Rådhuspladsen kl. 13. Her kan man hele eftermiddagen komme forbi og få sig en Irish Coffee eller varm kakao at varme sig på, prøve en traditionel irsk øl fra O’Hara’s Craft Brewery eller én af de farvestrålende St. Patrick’s Day cookies.

Klokken 14-17 kan børn få gratis St. Patrick’s Day ansigtsmaling med de professionelle ansigtsmalere fra Sminketeatret. Copenhagen St. Patrick’s Day Parade er for hele familien, så hvis man har lyst til at være irer for en dag og også deltage i paraden, kan man gå på opdagelse i udklædningsbutikken, der har masser af grønne hatte og tilbehør.

St. Patrick, spillet af skuespiller Ian Burns fra det engelsksprogede teaterkompagni That Theatre Company, byder velkommen på udendørsscenen på Rådhuspladsen kl. 15.30.

Herfra varmes der op til paraden med live irsk folkemusik med bandet The Early House og irsk stepdans med danserne fra Dark Green School of Irish Dancing. Det er også foran scenen, at paraden stiller op.

Grøn festparade

Det grønne optog kl. 17.00 er for hele familien og alle nationaliteter. Sammen, iklædt noget grønt, fejrer deltagerne St. Patrick’s Day ved at gå gennem Københavns gader med god stemning og musik.

Til at gøre det særligt festligt, optræder sækkepibeorkestret Gordon Pipes and Drums, et Bodhrán orkester med irske håndtrommer, Dark Green School of Irish Dancing med deres irske dansere samt de imponerende irske ulvehunde og irske terriere.

Rute: Rådhuspladsen – Vester Voldgade – Stormgade – Vindebrogade – Højbro Plads – Gammelstrand – Nybrogade – Rådhusstræde – Gl. Torv – Nytorv – Slutterigade – Lavendelstræde – Vester Voldgade – Rådhuspladsen

PROGRAM:

13.00 Café/udklædningsbutik åbner
14.00-17.00 Ansigtsmaling for børn
15.30-17.00 Musik og dans på scenen
17.00-17.45 Parade

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Guide: Kunst med blyant og tusch

Fornem hæder: Bahne i Frederiksberg Centret kåret som verdens bedste butik