Den Sønderjyske By vil kæmpe for at få ret til at købe ejendommen til en pris a la 1932. Arkivfoto: Martin Sørensen
in ,

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Beboerne i Den Sønderjyske By stævner Frederiksberg Boligfond

I RETTEN. Den Sønderjyske By, der er solgt til Blackstone, har valgt at stævne Frederiksberg Boligfond, da beboerne mener, at et skøde fra 1932 giver dem ret til at købe ejendommen til en gunstig pris.

 

BOLIGSALG: Tre ejendomme, der var ejet af Frederiksberg Boligfond, blev i slutningen af 2018 solgt til den amerikanske investor Blackstone.

Salget indbefattede Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus. Dog fik beboerne ti uger til at lave en andelsforening, hvis det var muligt.

Peter Bangs Hus er foreløbig den eneste ejendom, som er blevet andelsforening. Svalegården arbejder stadig på sagen, og Den Sønderjyske By har valgt at trække i den anden retning og har stævnet Frederiksberg Boligfond, da de mener, at deres forkøbsret til ejendommen er gået hen over deres hoveder.

Et skøde fra 1932

Den Sønderjyske By har 303 lejligheder og er sat til salg for 537 millioner kroner. Et beløb som beboerne skal kunne matche for at blive til andelsforening, men det sker ikke nu.

Et skøde fra 1932 har nemlig gjort, at beboerne har valgt at stævne Frederiksberg Boligfond, da der i skødet står, at hvis boligfonden vælger at sælge ejendommene og kommunen siger nej tak, så har beboerne forkøbsret til den samme pris, som den blev solgt for i 1932.

Beboerformanden i Den Sønderjyske By, Søren Berg, fortæller:

»Det var en vigtig og fremsynet politisk beslutning at indskrive forkøbsretten i skødet for at beskytte lejerne mod boligspekulanter. Den hensigt, skødet er skrevet i, er den hensigt, som det skal læses ud fra i dag, selvom det er mange år siden.«

Anvisningsret til boliger

Beboerne har ikke fået tilbuddet, og har derfor valgt at indlede en retssag.

Beboerne kræver også, at det tilbud, som de har fået tilsendt som led i almindelig tilbudspligt er ugyldigt. Tilbuddet er betinget af en anvisningsret, som Frederiksberg Kommune har forhandlet sig frem til med Frederiksberg Boligfond.

Det betyder, at hvis lejerne skulle danne en andelsforening og købe ejendommen til tilbudsprisen, skulle de samtidig friholde lejligheder til sociale anvisninger til Frederiksberg Kommune. Et tilbud, der kun er til nogle lejere i Den Sønderjyske By og som ikke lever ikke op til lejelovens tilbudspligt.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Se videoen: Fabian har fyldt lejligheden med varer fra supermarkeders skraldespande

Regeringen og DF vil udvide Amager- og Øresundsmotorvejen