DFDS er vokset ud af Sundkrogsgade og skal finde nye lokaler ved vandet. Foto: Martin Sørensen.

DFDS vil bygge nyt kæmpe rederi

Rederiet, som blandt andet sejler Oslobåden, har opkøbt flere andre virksomheder det seneste årti. Det gør, at medarbejderstablen er fordoblet, derfor vil DFDS flytte fra Sundkrogsgade til et andet sted ved havnen.

Flytning: Det mere end 150 år gamle rederi DFDS (Det Forenede Dampskibsselskab) har flytteplaner.

For tiden ligger det i Sundkrogsgade 11, men i løbet af de kommende år skal det flytte:

»Vi arbejder på et nyt hovedkvarter i havnen. Vi er vokset helt vildt, Vi er gået fra at være 4.000 ansatte for ti år siden til at være 8-9.000. Og i hovedkvarteret er vi fordoblet fra 250 til cirka 500,« sådan lyder det fra DFDS’ kommunikationschef Gert Jakobsen.

DFDS er ekspanderet de senere år, da de har købt rederier i andre europæiske lande.

Der er ikke nogen tidsplan for flytningen, men Gert Jakobsen nævner, at der ikke skal gå alt for lang tid.

Allerede i dag har DFDS måtte leje lokaler i nabobygningen Harbour House for at få plads til alle ansatte.

Der er en byggegrund ledig på Marmormolen, hvor alt er forberedt med lokalplan. Her skulle Pricewaterhouse Cooper skulle være flyttet ind, men i december trak de sig fra projektet. Det forberedende byggearbejde er dog gået i gang, kan man tydeligt se på grunden.

Ifølge Gert Jakobsen er der dog ikke noget konkret projekt endnu, heller ikke på Marmormolen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

S og EL: Lad os frede Den Sønderjyske By

Brand i Bådehavnsgade: Hovedstadens Beredskab melder alt under kontrol igen