Pr-foto: Maria Sattrup/Sattrup & Høst

Nu er det tid til kulturnat i børnehøjde

DEN LILLE KULTURNAT. Når kalenderen skriver 15. marts trækker København og Frederiksberg atter i de kulturnatlige klæder. Denne kulturelle fest er dog trukket ned i børnehøjde, for ‘Den Lille Kulturnat’ er kun for børn og deres forældre.

BØRNEKULTUR: Når efteråret står for døren, trækker byen i de kulturelle klæder og byder indenfor til rige oplevelser på den traditionsrige kulturnat. Nu er marts som bekendt ikke en efterårsmåned på denne side af jordkloden, men det skal ikke afholde Kulturnattens arrangører i atter at byde indenfor til en kulturel smeltedigel af en kulturbegivenhed.

Det sker på fredag 15. marts, hvor kulturnatten trækkes ned i børnehøjde og iklæder sig titlen ’Den Lille Kulturnat’.

Vil du være statsminister?

Idéen til Kulturnat for børn udspringer af den store interesse for Kulturnatten i efteråret og ønsket om flere arrangementer for børn – også de mindre, så de kan være med, selv om de skal tidligere i seng. Programmet indeholder derfor arrangementer for små og store børn, og det kan ses på hjemmesiden: Kulturnatten.dk.

I tidsrummet fra klokken 16-21. fyldes København og Frederiksberg med et væld af lærerige og underholdende arrangementer, som kun vil finde sted 15. marts.

Her kan børnene blandt meget andet glæde sig til at gå på opdagelse hos Børnenes Brandstation, lære mere om de seje motorcykler hos Politimuseet eller om solens rejse hos Osram Huset. Besøge Teglværket i Sydhavnen, som inviterer til dans, cirkus og graffiti-tricks. Eller at gå på skattejagt i Synagogen, feste hos Nikolaj Kunsthal, være statsminister for en dag på Arbejdermuseet, løse en over 2000 år gammel mordgåde hos Ny Carlsberg Glyptotek, lege med Verdensmål hos FN Byen og fejre fødselsdag hos Zoologisk Have.

Billetten til Den Lille Kulturnat er et armbånd, der kan købes hos 7-Eleven og museer i København og på Frederiksberg. Armbåndet kan desuden købes i Kulturnattens webshop

Alle over 12 år skal have et armbånd for at deltage og det koster 85 kroner.

En voksen med armbånd kan frit tage 4 børn med under 12 år. Modsat de voksnes kulturnat gælder armbåndet dog ikke som rejsehjemmel til bus, tog og Metro.

På Østerbro kan man besøge Brumleby Museum i blok N med købmandsbutik, lejlighed og kontor. Du kan hjælp med at veje varer af i butikken, lave legetøj som på tipoldemors tid, lære gamle lege og synge børnesange. Der er børnerestaurant og cafe med børnevenlig mad.

I FN-Byen på Marmorvej 51 kan børn blandt andet lege med et verdensmålstwist, hjælpe med at bygge fremtidens by og folde evnerne ud i det kreative hjørne. Der er også mad og drikke.

Hele programmet for hovedstaden på Kulturnatten.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Mest til kvinder: Sprudlende og sjov Sofie Linde bog om, hvor svært det er at blive mor

Læsefest for alle børn i København